Bahçesaray'da örnek asker uğurlaması - Son Dakika
Yerel

Bahçesaray'da örnek asker uğurlaması

Bahçesaray'da örnek asker uğurlamasıVAN Van'ın Bahçesaray Kaymakamlığı tarafından düzenlenen asker uğurlama eğlencesine katılanlar doyasıya eğlendi.

02.06.2022 12:17  Güncelleme: 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahçesaray'da örnek asker uğurlaması

VAN Van'ın Bahçesaray Kaymakamlığı tarafından düzenlenen asker uğurlama eğlencesine katılanlar doyasıya eğlendi.

Ülkede genelinde zaman zaman asker uğurlama törenlerinde eğlencenin dozunu kaçırıp düzenlenen konvoylarla nahoş görüntülerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Zaman zaman havaya ateş edilip maganda kurşunu ile birçok vatandaşın yaralandığı asker uğurlama törenlerinin aksine Van'ın Bahçesaray ilçesinde örnek olacak bir etkinlik yapıldı. Bahçesaray Kaymakamlığı tarafından organize edilen asker uğurlama eğlencesi ilk önce şehir merkezinde araç konvoyu düzenlendi. Daha sonra ilçe meydanında devem eden etkinlikte Anadolu'da bir gelenek haline gelen ve vatana kurban olsun diye askere giden delikanlılara kına yakılır. Askere gidecek olan 3 gencin eline kına yakıldıktan sonra etkinliğe katılalar Kürtçe ve Türkçe müzik eşliğinde halaylar çekilerek doyasıya eğlendiler.

Etkinliğe Kaymakam Mehmet Tuğrul Kundakçı, AK Parti İlçe Başkanı Cumali Sabırlı, asker yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bahçesaray\'da örnek asker uğurlaması
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bahçesaray'da örnek asker uğurlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement