Bakan Avcı, İşçi Emeklileri Derneği'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Bakan Avcı, İşçi Emeklileri Derneği'ni Ziyaret Etti

Bakan Avcı, İşçi Emeklileri Derneği\'ni Ziyaret Etti

Milli Eğitim Bakanı Avcı: "Hükümet olarak emeklilerin ve çalışanların ücretlerinde her zaman alttaki dilimleri mümkün olduğu kadar daha çok kollayan yukarıdaki dilimlere biraz daha yaklaştırmaya çalışan bir sosyal adalet anlayışıyla hareket ediyoruz"

22.03.2014 16:44

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Hükümet olarak emeklilerin ve çalışanların ücretlerinde her zaman alttaki dilimleri mümkün olduğu kadar daha çok kollayan yukarıdaki dilimlere biraz daha yaklaştırmaya çalışan bir sosyal adalet anlayışıyla hareket ediyoruz" dedi.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Arif Duru'yu ziyaret eden Avcı, burada yaptığı konuşmada, sendikalardan, sivil toplum kuruluşlarından ve derneklerden kendilerine pek çok dosyanın intikal ettiğini belirterek, Duru'nun kendilerini sunduğu dosyaların meselenin özü ve özeti olduğunu kaydetti.

Dosyalardan çok yararlandıklarını ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"Bunlardan bir tanesi de 20 yıldır sürüncemede olan intibaklar meselesinin çözümünde Arif Bey'in bize 2011 seçimlerinden önce yaptığımız ziyaret sırasında, daha öncesinde de Başbakan'ın danışmanıyken ilettiği bir dosya var. Gerçekten bu konuda çok işlevsel oldu. 2000 yılına kadar emekli olanlarda bir çözüm sağlandı. İnşallah, diğerleri de devletimizin imkanları çerçevesinde zaman içerisinde bir hal yoluna konur. Hükümet olarak emeklilerin ve çalışanların ücretlerinde her zaman alttaki dilimleri mümkün olduğu kadar daha çok kollayan, yukarıdaki dilimlere biraz daha yaklaştırmaya çalışan bir sosyal adalet anlayışıyla hareket ediyoruz. 2002'de en düşük işçi emekli maaşı 257 lira, 2014'de 990 lira. Artış oranı yüzde 285. Yeter mi? Gönül tabi ki çok daha fazlasını ister. Sadece emekli derneklerimiz değil gönül de hükümet de onu ister ama imkanlar çerçevesinden yüzde 285 artış önemli bir rakam. Memur emeklilerinde de 2002'de en düşük memur emeklisi maaşı 377 lira, 2014'de bin 311 lira. Yüzde 248 oranında artış var. Bu intibaklarla da 2 milyona yakın emeklimiz bu durumdan yararlanmış oldu. Önümüzdeki dönemde de diğerleriyle ilgili düzenlemeleri de elbirliğiyle, yine istişare ederek, danışarak, imkanlarımızı masanın üzerine koyarak, çözmek için elimizden geleni yapıyoruz, yaparız."

-"Şimdi, 65 yaş üzeri için her gün bayram, seyran"

Avcı, Türkiye genelinde 65 yaş üstündekilerin ücretsiz seyahat hakkında konuşma istediğini çünkü, sanki bu uygulamanın belediyelerin vatandaşa bir lütfuymuş gibi bazı uygulamaların yapıldığını bildirdi.

"Bu vatandaşın, hakkı ve hükümet tarafından 65 yaş üstü vatandaşlarımıza verilmiş bir hak, hükümetin bir tasarrufudur" diyen Avcı, şöyle devam etti:

"Bütün belediyeler, bunu uygulamak zorundalar, durumundalar. Türkiye genelinde de Eskişehir'de de bu uygulanacak. Toplu taşıma araçlarında, belediye otobüslerinde, halk otobüslerinde 65 yaş üzeri vatandaşlarımız, sadece nüfus kağıtlarını göstererek, toplu taşıma araçlarından günün her saatinde ücretsiz olarak yararlanacak. 65 yaş üstü kıdemli vatandaşlarımız trenlerden yüzde 50 ve uçaklardan da yüzde 25 indirimli yararlanacak. Başbakanımız, belediyecilikten geldiği için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde ilk defa bayramlarda ücretsiz toplu taşıma uygulaması yapmıştı. O yüzden mahkemelik de olmuştu. Daha sonra o da düzeltildi. Köprüden geçişlerin bedava olması, bayramlarda herkes için toplu taşıma araçların bedava olması bu iyi bir uygulama. Şimdi, 65 yaş üzeri için her gün bayram, seyran. Sağlık ve afiyet için vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş."

Duru ise İntibak Yasası'nın çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İntibak Yasası'nın 2000'li yıllardan sonra emekli olanlar içinde çıkarılması gerektiğini anlatan Duru, "Bu konuda sizlerden yardım bekliyoruz. İşçi emeklileri ile memur emeklileri arasındaki makas gittikçe açılıyor. Emeklilerin de promosyon almasının istiyoruz" dedi.

Duru, 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlandırılmasından dolayı teşekkür etti.

Ziyarete, AK Parti Eskişehir milletvekillere Salih Koca ve Ülker Can ile partililer katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakan Avcı, İşçi Emeklileri Derneği'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement