Bakır: "Özgürlüğün ve Barışın Sembolü Kadınlardır" - Son Dakika
Yerel

Bakır: "Özgürlüğün ve Barışın Sembolü Kadınlardır"

Bakır: "Özgürlüğün ve Barışın Sembolü Kadınlardır"

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Belediye Başkan Adayı Zeynal Bakır, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

07.03.2014 14:47

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Belediye Başkan Adayı Zeynal Bakır, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Varlıkları ile yaşamın tüm alanlarında üretken olan, yaşamı yeniden üreten kadınların, dünyayı değiştirme ve dönüştürme gücüne de sahip olduklarını belirten Zeynal Bakır, kadınların özgürlüğün ve barışın sembolü olduğunu kaydetti.

Zeynal Bakır, "İnsanlık tarihi boyunca, kadınlar adalet ve eşitlik mücadelesinin inançlı ve yılmaz savunucuları olmuştur. Toplumsal ilerleme, kadınların içinde yer aldığı mücadeleler sonunda sağlanmıştır. Günümüzde 8 Mart, kadınların insan uygarlığına yaptığı katkıların anımsanması için kutlanması gereken bir gündür. 8 Mart, insan onurunu korumak adına, insanca koşullarda çalışma hakkının, çalışma sürelerinin düşürülmesi mücadelesinin, kadınların kararlılığı ve dönüştürücü gücünün açığa çıktığı bir olayın adsız kahramanlarını anma günüdür.

8 Mart, sadece kendi çocukları için değil, zor durumda olan bütün çocuklar için kaygılanan, ağlayabilen; açlığa, yoksulluğa, savaşa direnebilen kadınların günüdür. 8 Mart, üretkenliği, hakça paylaşımı, toplumsal adaleti ve barışı savunanların, barış diliyle konuşanların günüdür. Her türlü baskıya, şiddete, bedenleriyle karşı duranların, yaşamlarıyla bedel ödeyenlerin günüdür. İnsan onurunu, emeğin kazanımlarını, özgürlükleri, üretkenliği, sevgiyi, barışı, eşitlik, dostluk ve dayanışmayı koruyup güçlendirecek; yaşanılır bir ülke meydana getirecek kahraman kadınlarımızın, Dünya Kadınlar gününü kutluyorum. İnancımızda da kadının anne olarak 'Cennet annelerin ayakları altındadır' gibi hadislerle yüceltilirken, kadınların doğası, inancı, iradesi ve kararlılığının, dünyada barışın yayılmasını sağlayacağına, dünyayı yaşanılır kılacağına inanarak, tüm dünya kadınlarına, insanlık için güzel bir gelecek diliyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakır: 'Özgürlüğün ve Barışın Sembolü Kadınlardır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement