Bakşi'den Sanata Büyük Destek - Son Dakika
Yerel

Bakşi'den Sanata Büyük Destek

Bakşi\'den Sanata Büyük Destek

İsmi AK Parti'den belediye başkan adayları arasında geçen Sait Han Bakşi, kültür ve sanata destek amacıyla Akhisarlı Avukat-Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu'nu okuyucularıyla imza gününde buluşturdu.

04.06.2013 15:19

İsmi AK Parti'den belediye başkan adayları arasında geçen Sait Han Bakşi, kültür ve sanata destek amacıyla Akhisarlı Avukat-Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu'nu okuyucularıyla imza gününde buluşturdu.

Geçtiğimiz genel seçimlerde AK Parti Manisa Milletvekili adayı olan, bu yıl ise adı sıkça belediye başkan aday adayları arasında geçen iş adamı Sait Han Bakşi, düzenlediği kültür ve sanat kampanyası kapsamında Akhisarlı Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu'nu Yeni Han'da okuyucularıyla bir araya getirdi. Yenişehirlioğlu, "Kerime" ve "Son Hasat" isimli kitaplarını imzaladı. Yenişehirlioğlu, imza gününde okuyucularıyla birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Kerime" ve "Son Hasat" isimli kitaplarını tanıttı.

Yenişehirlioğlu, "Kerime 1930'larda ezanın Türkçe okunduğu dönemde geçen bir roman. O dönemin siyasi erkeni topluma uyguladığı baskı anlatılır. Aynı zamanda muhafazakar bir babanın kızlarına uyguladığı baskı da anlatılır. İki ters baskı birbirlerinin içerisinden geçerek anlatılmaktadır. 18 yıl Türkiye'de ezanın Türkçe okunduğu bir dönem baskıcı bir dönemdir. Toplum ciddi manada sıkıntılar yaşamıştır. İnsanlar hapislere gönderilmişler. Sebep ise ezanı Arapça okumak istedikleri için. O dönem roman formatında hiç yazılmamış. Benim yazdığım kitap sanırım Türkiye'de bir ilk oldu." dedi.

"Son Hasat" isimli kitabının da Everest yayınlarından çıktığını belirten Yenişehirlioğlu, "Son Hasat, bir dönem kitabıdır. Kitabın en önemli noktası Menemen hadisesine dayanır. Zeytin tüccarı bir babanın kızlarından yola çıkarak 3 nesil şizofren bir ailenin travması ve onların yaşadığı çarpıcı olaylardan söz ediyor. Menemen olayları, Kubilay hadisesi ile start veren hikaye hem güncel, hem tarihsel travmaları barındırıyor." dedi.

Sait Han Bakşi'ye de desteklerinden dolayı teşekkür eden Yenişehirlioğlu,"Sait Han Bakşi Manisa'nın önemli iş adamlarından. Ben kendisini önceden de tanırım. Siyasi geçmişini de biliyorum. Bir iş adamının aynı zamanda bir siyasetçinin kültüre ve sanata destek noktasında böyle bir çalışma yapmasını takdirle karşılıyorum. İş adamlarımızın politikacıların bu noktada daha hassas olmalarını diliyorum. Sait Han bey Manisa'da bunun önderliğini yapıyor. Bunun için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Kültür ve sanata her zaman destek verilmesi gerektiğini kaydeden Sait Han Bakşi ise "Çok kıymetli, yazarımız Sayın Bahadır Yenişehirlioğlu'nun 'Kerime'

ve 'Son Hasat' isimli kitaplarını Manisa'mızda halkımızla paylaşmak adına bir destek çalışması gerçekleştirdik. Kendisini burada ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Görüyorum ki çok ciddi bir teveccüh var. Özellikle şunu belirtmek isterim ki hiçbir medeniyet kıtlıktan ve yokluktan batmamıştır, tamamen kültürel bir yozlaşmadan batmıştır. Kültür, milli manevi ve maddi değerlerine sahip çıkan, sanata sahip çıkan medeniyetler çok uzun dönemler hüküm sürmüşlerdir. Dolayısı ile kültüre ve sanata destek amaçlı böyle bir kampanya başlattık." şeklide konuştu.

Belediye başkan adaylığı ile ilgili de konuşan Bakşi, "Belediye başkanlığı sadece yatırım yapmak, hizmet üretmek değildir. Asıl ve önemli olan toplumsal fayda sağlayacak insanların sosyal, sanatsal ve kültürel birliklerini ve kalitelerini güçlendirecek çalışmalar yapmaktır. Bu anlamda Sayın Bahadır Yenişehirlioğlu bizi kırmadı ve Manisalı hemşerilerimizle bir araya geldi. Bu ve benzeri çalışmalar bizim asli görevlerimizden birisi olacak ve sıkça gerçekleştireceğimiz etkinlikler zincirinin bir parçası olarak Manisalı hemşerilerimizle bu anlamda bir araya geleceğiz." dedi.

(AY-ÖND-

04.06.2013 15: 07: 38

TSI

NNNN - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakşi'den Sanata Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement