Balıkçılar Av Yasağının Kalkmasını Bekliyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Balıkçılar Av Yasağının Kalkmasını Bekliyor

Balıkçılar Av Yasağının Kalkmasını Bekliyor
27.08.2013 16:55

Tekirdağ'da, hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, av yasağının sona ereceği 1 Eylül'de yeni sezon için ''vira bismillah'' diyecek

Tekirdağ'da balıkçılar, heyecanla balık av yasağının kalkacağı 1 Eylül Pazar gününü bekliyor.

Trol ve gırgır ağlarıyla avlanan balıkçılar için nisan ayının ortalarında başlayan balık av yasağı 1 Eylül Pazar günü sona erecek. Av yasağı boyunca ağlarını ve teknelerini onararak hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, 31 Ağustos gecesi takvimlerin 1 Eylül'ü gösterdiği saatlerde "vira bismillah" diyecek.

Tekirdağ Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdal Coşkunçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon açılışının her zaman heyecan yarattığını söyledi.

Bu yıl bereketli bir yıl geçireceklerine inandıklarını ifade eden Coşkunçay,  "Sezonun açılmasını bekleyen balıkçılarımız rutin tekne bakımlarını yaptılar, ağ tamiratları yapıldı ve büyük tekneler Karadeniz bölgesi köylerinden tayfalarını hazırladılar. Bütün hazırlıklar yapıldı ve balıkçılarımız heyecanla Marmara'ya açılacakları günü bekliyorlar" diye konuştu.

Balık halinde balıkçılık yapan Veysel Yazır da av sezonunun açılması ile tezgahlardaki balık miktarının ve çeşitliliğinin artacağını belirterek, şu anda küçük teknelerin yakaldığı balıkları sattıklarını ve balığın az olmasından dolayı da fiyatların yükseldiğini kaydetti.

Yazır, av yasağının kalkmasıyla balık fiyatlarının daha da düşeceğinin kaydetti. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkçılar Av Yasağının Kalkmasını Bekliyor - Son Dakika


Advertisement