Balıkesir'de "En Hızlı Zeytinyağlı Sarma Yapma Yarışması" - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de "En Hızlı Zeytinyağlı Sarma Yapma Yarışması"

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen yarışmada, kız lisesi öğrencileri, en iyi zeytinyağlı sarmayı yapmak için ter döktü.

21.05.2015 17:27

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen yarışmada, kız lisesi öğrencileri, en iyi zeytinyağlı sarmayı yapmak için ter döktü.

Gençlik Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmaya, Zübeyde Hanım Mesleki ve Kız Teknik Meslek Lisesi Mutfak Bölümü 11. sınıf öğrencileri katıldı.

Lise Müdürü İsmail Yavaş, yarışmanın geleneksel hale gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Zeytinyağı diyarı Ayvalık'ta Türk mutfağını geliştirmek ve çeşitlendirmek ayrıca bu bilinci öğrencilere aşılamak amacıyla yarışma düzenledik. Yarışmayla bir yandan da zeytinyağının sağlık dolu bir mucizevi ürün olduğunu ve sağlıklı yiyeceklerin tüketilmesi gerektiği mesajını vermeye çalışıyoruz" dedi.

Jüride yer alan yiyecek ve içecek öğretmeni Kübra Önal ise yarışmaya katılan öğrencilerin istekli ve hırslı olmasının kendisini mutlu ettiğini belirterek, geleceğin yetişkin bireyleri olacak öğrencilerin yeteneklerini gösterebilmeleri adına organizasyonun önemine işaret etti.

Yarışmada daha sonra öğrenciler, öğretmen ve ev hanımlarından oluşan jüri tarafından belirlenen kriterlerde en iyi zeytinyağlı yaprak sarmasını yapmak için zamana karşı yarıştı.

Çekişmeli ve heyecanlı geçen yarışmada, öğrencilerden Ayşe Özdamar birinci, Ayşe Aydın ikinci ve Gülan Deniz ise üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrenciler, zeytin, zeytinyağı ve sabunla ödüllendirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de 'En Hızlı Zeytinyağlı Sarma Yapma Yarışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement