Balıkesir'de Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de Kutlu Doğum Haftası

Balıkesir\'de Kutlu Doğum Haftası

Peygamber efendimiz Hz.

14.04.2012 23:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s) doğum günü olan 20 Nisan tarihi münasebetiyle 14-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Balıkesir'de büyük coşku içinde kutlandı. Zağnos Paşa Camii'nde düzenlenen törenler renkli görüntülere sahne olurken vatandaşlar aileleriyle birlikte camiye akın etti.

İl Müftüsü Turgut Açari'nin açılışını yaptığı Kutlu Doğum kutlamalarında vatandaşlara gül hediye edilirken, kitap ve broşürler dağıtıldı. Zağnos Paşa Camisindeki kutlamalara katılan yüzlerce vatandaş, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'i andı, dualar edildi. Mevlit ve ilahilerin okunduğu programda Kızılay Şubesi tarafından kan bağışı toplandı. Cami önüne getirilen Kızılay'a ait büyük kan otobüsünde gönüllü bağışçıları ziyaret eden İl Müftüsü Turgut Açari, kağ bağışlayan vatandaşlara gül hediye edip, Kutlu Doğum Haftalarını kutladı. İl Müftüsü Turgut Açari, "Miladi takvime göre 1441. yılını bu isimle başlayan kutlamanın da 24.'sünü yapıyoruz. Birçok etkinlik başlattık. Bunlardan birisi de kan bağışı. Kızılay ekibimiz de erkenden yerini aldı. Kan bağışında bulunanlara, ekipte çalışanlara bu haftaya diye katılan herkese teşekkür ediyorum. Kan bağışı yapanlara bu haftanın simgesi olan gül veriyoruz" dedi.

Kutlu Doğum kutlamalarında Türk Kızılayı da kan topladı. Paşa Camii önüne konuşlandırılan seyyar kan aracında görevli Kan Merkezi ekibi gönüllü bağışında bulunmak isteyenlere yardımcı oldu. Önce form doldurup testten geçen vatandaşlardan sağlık durumları uygun olanların bağışları kabul edildi. Türkiye Kızılay Derneği Balıkesir Şube Başkanı Avukat Hüseyin Gündoğan, gönüllü bağışçılara teşekkür etti. Vali Yardımcısı Nusret Şahin'in de katıldığı Balıkesir'deki Kutlu Doğum kutlamaları İl Müftülüğü tarafından hazırlanan çeşitli etkinliklerle 20 Nisan tarihine kadar devam edecek. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement