Balıkesir Polisinden Dolandırıcılık Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Polisinden Dolandırıcılık Uyarısı

Balıkesir polisi, kendilerini "polis, asker veya savcı" olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen kişiler hakkında vatandaşları uyardı.

13.01.2012 15:40

Balıkesir polisi, kendilerini "polis, asker veya savcı" olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen kişiler hakkında vatandaşları uyardı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü, kendilerini "polis, asker ve savcı" gibi tanıtıp, "Telefonunuzla terör örgütü ile görüşme yapılmış", "Telefonunuz terör örgütünce kullanılıyor", "Kredi kartınız kopyalanmış", "Telefonunuzdan devlet görevlileri tehdit edilmiş veya eşleri taciz edilmiş" şeklinde aramalar yaparak dolandırıcılık yapan kişilere karşı vatandaşları uyarmak için İl Müftülüğü'nden destek istedi.

Bunun üzerine camilerde imamlar, vaazlarında cemaatten, cep telefonlarına gelen bu tür çağrılara kulak asmamalarını istedi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliğine bağlı polisler cuma namazı sonrasında Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nde vatandaşa "Balıkesir polisi uyarıyor. Dolandırıcılara dikkat" yazılı uyarı broşürleri dağıttı.

Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın, cuma namazı sonrasında Balıkesir'in tarihi Zağnos Paşa Camii'nden çıkışında yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Özellikle kontör dolandırıcılarının vatandaşı cep ya da ev veya iş yerlerindeki sabit telefonlarından arayarak 'telefonlarınız terör örgütü tarafından kullanılıyor', 'Kontör kazandınız', 'Ödül kazandınız' gibi yollarla dolandırıldıkları ihbarları alıyoruz. Bu tip dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için broşürler bastırıp, vatandaşa dağıttık. Sürekli cep telefonlarına mesajlar göndererek, uyarılar yaparak bu konuda kendilerini duyarlı hale getirmeye çalışıyoruz. Valimiz Yılmaz Arslan'ın öncü olmasıyla Müftümüz Turgut Açari'den rica ettik. Cuma vaazında da vatandaşı bilgilendirme yoluna gittik. Arkadaşlarımız tarafından dağıtılan broşürlerle de özellikle yaşlı vatandaşlarımızın bilgilendirilmesini sağladık. Umarım çalışmamız amacına ulaşır."

- BALIKESİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir Polisinden Dolandırıcılık Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement