Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan Açıklaması

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan Açıklaması

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Savaştepe ilçesinde meydana gelen trafik kazasıyla ilgili konuştu.

05.03.2012 22:52

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Savaştepe ilçesinde meydana gelen trafik kazasıyla ilgili konuştu. Vali Arslan, çok acı bir olay yaşandığını, kazanın hem hukuki hem idari olarak soruşturulduğunu bildirdi.

Savaştepe'nin Madenmezarı Köyündeki cenazeye katılmak üzere ilçeye giden Vali Yılmaz Arslan, Kovukyurt köyü ile Sarıbeyler beldesi arasında meydana gelen tarfik kazasının gerçekleştiği bölgede incelemelerde bulundu. Morgdaki otopsilerin ardından ailelerine teslim edilen öğrencilerin cenazeleri ikindi namazını müteakip Madenmezarı Köyünde toprağa verildi. Köydeki cenazeye Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, Savaştepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, İl Müftüsü Turgut Açari, Savaştepe Belediye Başkanı Turgay Yüksel, Sarıbeyler Belediye Başkanı Lütfi Arslan, çocukların aileleri ile kazadan yaralı kurtulan öğrencilerden bazıları, okul müdürü ve öğretmenler ile çok sayıda köylü vatandaş katıldı. Cenaze namazını Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari kıldırdı. Köy mezarlığında toprağa verilen çocukların cenazesinde gözyaşları sel oldu. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, ölen çocukların aileleri ile görüşüp baş sağlığı diledi. Kazanın son derece üzücü ve acı olduğunu ifade eden Vali Yılmaz Arslan, "Bugün Balıkesir ve Savaştepe olarak gerçekten acı bir olay yaşadık. Bu sabah tahmini saat 08.30 civarında Sarıbeyler beldesine çocukları götüren servis aracının kaza yapması sonucu 3 tane yavrumuzu maalesef kaybettik. Yaralılar var. En son aldığımız bilgilere göre yaralılarla ilgili ciddi bir sıkıntı olmadığı şeklinde. Konunun hem adli yönü, hem idari yönü şu anda tetkik ediliyor. Gerek duyulduğunda daha sonra gerekli açıklanacaktır. Bu tabi acı bir durum, bunlar daha çocuk daha, ilköğretim öğrencisi. Ben bu çocukların öncelikle annelerine, babalarına, yakınlarına sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. İnşallah benzeri bir kazayı bir daha hiç ne biz ne de başkası yaşamaz diye ümit ediyorum" dedi.

DEHŞETİ ANLATTI

Madenmezarı Köyünde ikamet edip Sarıbeyler beldesine taşımalı ilköğretim okuluna giden 21 çocuktan hayatta kalan öğrencilerden biri yaralı kurtulduğu kazayı anlattı. İsmini söylemek istemeyen öğrenci, "Galiba fren patladı, anlayamadık. Araba birden devrildi. Tekerlekleri kalktı, araba arkalamaya kaymaya başladı. İlk önce yuvarlandı, 3-4 kişi yukarıda kaldı. Biz gerimiz hepimiz aşağı suyun içine düştük. Oradan çıktık, ambulans geldi zaten" diye konuştu. Bu arada, servis faciasında jandarma tarafından gözaltına alınan aracın sürücüsü Ali İnancı (41) sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Olayın tüm detaylarıyla soruşturulduğu bildirildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement