Balıkesir yerel: Balıkesir'de Kadın Kooperatif sayısı 23'e yükseldi - Son Dakika
Yerel

Balıkesir yerel: Balıkesir'de Kadın Kooperatif sayısı 23'e yükseldi

Balıkesir yerel: Balıkesir\'de Kadın Kooperatif sayısı 23\'e yükseldi

Balıkesir haberler... Balıkesir Valisi Hasan Şıldak'ın öncülüğünde İl genelindeki kadın girişimcileri kooperatifler aracılığıyla desteklemek ve güçlendirmek için bir yıl önce başlatılan Kadın Kooperatiflerinin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi Çalışması için yapılan faaliyetler değerlendirildi.

26.10.2022 13:45  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak'ın öncülüğünde İl genelindeki kadın girişimcileri kooperatifler aracılığıyla desteklemek ve güçlendirmek için bir yıl önce başlatılan Kadın Kooperatiflerinin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi Çalışması için yapılan faaliyetler değerlendirildi. Balıkesir'de Kadın Kooperatiflerinin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi çalışması başladığında 8 olan kadın kooperatif sayısının 23'e yükseldi.

Kadınlar, Kooperatiflerle Güçlendi

Toplantının açılışında konuşan Vali Şıldak; kadının üretim sürecinin içerisinde yer alarak ekonomik anlamda güçlenmesi, sosyal hayatın içinde bulunması, aile ekonomilerine katkı sağlaması, dayanışma ruhunun gelişmesi ve aynı zamanda üretime, istihdama katkı sağlaması bakımından kadın kooperatifçiliğinin örnek bir oluşum olduğunu söyledi. Şıldak, "İmrenilecek bir gelişme olan Kadın Kooperatiflerinin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi Çalışmasının; sizlerin cesaretiyle, girişimiyle ve önderliğiyle başarılı bir aşamaya geldiğini görüyoruz. Biz kadın kooperatiflerimizin sayılarının artmasını, standartlarının yükselmesini, bulundukları yerleşim yerinde kucaklayıcı, kapsayıcı bir pozisyon ifade etmesini ve üretimden pazarlama sürecine kadar iyi bir seviyeye ulaşmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bir Yılda 15 Artış

Katılımcıların fikir alışverişinde bulunduğu toplantıda bir sunum yapan Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan Kadın Kooperatiflerinin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi Çalışması başladığında 8 olan kadın kooperatif sayısının 23'e yükseldiğini söyledi. Mevcut durumda faaliyet gösteren kadın kooperatifleri ile ilgili bilgi veren Pehlivan, kadın kooperatiflerinin giderlerini azaltmak, gelirlerini arttırmak, kadınlara ihracat desteklerini daha iyi anlatabilmek ve e-ticaret paylarını arttırabilmek adına Bakanlık bünyesinde Kadın ve Genç Girişimciler Daire Başkanlığı kurulduğunu ifade etti.

Kadın kooperatif sayılarının ve verimliliklerinin arttırılması ile sürdürülebilirliğin sağlanması için yol haritası belirlenmesi amacıyla paydaş kurumların temsilcileri ve kooperatif yöneticilerinin paylaşım ve değerlendirmede bulunduğu toplantıda bir yıllık süreçte yapılan çalışmalar

görüşüldü. Çalışmanın paydaşı olan kurumların temsilcileri kendi alanlarında kooperatiflerin güçlenmesi için yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Şıldak, "Kadınların Gücünü Gösterme Zamanı"

Kooperatif ürünlerinin satış ve pazarlamasını arttıracak planlamaların da ele alındığı toplantıda kadına güç kazandıran çalışmaya öncülük eden Vali Şıldak, üye sayısını arttırma, bölgeye yayılma ve kadınların gücünü gösterme zamanı olduğunu vurguladı. Şıldak, "Yöresel ürün modellerinin dışına çıkan örnek gösterilecek çok farklılık unsuru taşıyan yenilikçi modeller sizi bekliyor. Alan çok geniş, yeter ki üretmeye ve yeniliklere açık olun. Kurumlarımızdan istifade edin, kurumlarımız fikir üretmeye, sizlere proje desteği sunmaya hazır. İlimizdeki kurum dayanışması, enerjisi çok yüksek. İlimizin bundan sonraki bir yıllık periyotta kadın kooperatifleri açısından yeni bir aşama kat edeceğini düşünüyorum. Geçtiğimiz bir yıl sayısal olarak büyüme dönemi iken şimdi hem büyüme hem de yeniliklerle genişletme, daha kucaklayıcı olma zamanı diyoruz." şeklinde konuştu.

Vali Hasan Şıldak başkanlığında Balıkesir Öğretmenevinde yapılan toplantıya İl Ticaret Müdürü İlhan Pehlivan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost, İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Murat Kar, AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Tülin Akgül ve İl genelindeki kadın kooperatiflerinin yöneticileri katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir yerel: Balıkesir'de Kadın Kooperatif sayısı 23'e yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement