Baltalı Kapı Projesine Onay - Son Dakika
Yerel

Baltalı Kapı Projesine Onay

Baltalı Kapı Projesine Onay

Milas'ta M.S.1.Yüzyılda yapılan tarihi Baltalı Kapı'nın sokak ve çevre düzenlemesi için hazırlanan "Baltalı Kapı Bölgesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi" Muğla Anıtlar Kurulu tarafından onaylandı.

02.03.2012 18:26

Milas'ta M.S. 1. Yüzyılda yapılan tarihi Baltalı Kapı'nın sokak ve çevre düzenlemesi için hazırlanan "Baltalı Kapı Bölgesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi" Muğla Anıtlar Kurulu tarafından onaylandı.

Antik Çağda Mylasa'dan Karia'nın kutsal kenti Labranda'ya giden yolun başlangıç noktasında bulunan ve kilit taşında bir çift yüzlü Karia baltası bulunduğu için Milaslılar tarafından "Baltalı Kapı" olarak adlandırılan Baltalı Kapı için Milas Belediyesi tarafından bir sokak sağlıklaştırma ve çevre düzenlemesi projesi hazırlanmıştı. Pazar günleri semt pazarının da kurulduğu Baltalı Kapı için hazırlanan proje Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Korumu Bölge Kurulu tarafından kabul edilerek onaylandı. Onaylanan projeye göre, Baltalı Kapı önündeki alan yeniden düzenlenecek. Düzenlenen alana Milas'ın kentsel dokusuna uygun satış yerleri, oturma grupları, çocuk oyun yeri oluşturulacak.

Baltalı Kapı Bölgesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi'ni hazırlayan Yüksek Mimar Meral Oğuz; Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan projelerinin uygulamasının Muğla İl Özel İdaresi'nin maddi katkılarıyla gerçekleştirileceğini bildirdi. Yüksek Mimar Meral Oğuz, Milas Belediyesi adına hazırladıkları Baltalı Kapı projesinin Anıtlar Kurulu tarafından onaylanmasından mutluluk duyduklarını belirterek "Projemizi, Milas'ın kültürel kimliğine ve Baltalı Kapı'nın çevre ve arkeolojik özelliklerine uygun bir şekilde hazırlamıştık. Projemizi hazırlarken bölgedeki arkeolojik değerlere özellikle dikkat ettik. Bu tür çalışmalarda asıl önemli olan projenin Anıtlar Kurulu tarafından uygun bulunarak onaylanmasıdır. Şimdi biz bunu başarmış bulunuyoruz" dedi.

Bundan sonraki aşamada projenin maliyetinin çıkarılacağını anlatan Yüksek Mimar Meral Oğuz "Daha sonra proje maddi destek sağlanarak uygulanmasının yapılabilmesi için proje sahibi Milas Belediyesi tarafından Muğla İl Özel İdaresi'ne başvurulacak. Bu tür konularda İl Özel İdarelerine yılda iki kez başvuruda bulunulabiliyor. Eğer İl Özel İdaresi'nin Haziran ayındaki toplantısında projemize maddi destek sağlanabilirse uygulamaya Eylül ayında başlanabilir" dedi.

Milas Belediyesi adına hazırlanan Baltalı Kapı bölgesi Sokak Sağlıklaştırma ve Çevre Düzenlemesi Projesi kapsamında, Baltalı Kapı'nın önündeki semt pazarı kurulan alan yeniden düzenlenecek. Bu alanda Milas'ın tarihi dokusuna uygun tasarlanmış pazar tezgahları, çeşitli büfeler yapılacak. Ayrıca bu alanda bir de çocuk oyun alanı oluşturulacak. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Baltalı Kapı Projesine Onay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement