Bartın'da, Anneler İçin Eğitim Programı - Son Dakika
Yerel

Bartın'da, Anneler İçin Eğitim Programı

Bartın'da, 'Çocuğun Geleceği için Anne Eğitimi Programı'nın açılış töreni düzenlendi.

30.11.2013 16:46  Güncelleme: 12:30

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, üniversite salonundaki törende yaptığı konuşmada, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince Bartın Devlet Hastanesi bünyesinde "Anneliğe ilk adım" polikliniği açılmasının planlandığını, burada anne adaylarının hemşire ve ebeler tarafından eğitilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Poliklinikte sağlıklı bebek doğumu, dil ve zihinsel becerilerini geliştirme gibi konularda bilgiler verilmesini anlatan Güneş, şöyle konuştu:

"Anne karnında eğitim, çocuğun dil ve zihinsel becerilerinin gelişmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Bebek bekleyen ailelere düzenli eğitim çalışmaları yapmaları önerilmektedir. Aile içindeki konuşma, iletişim ve müzik, anne karnında bebeğin eğitimi için uygundur. Ancak bazı ailelerde anne karnındaki bebek için uygun eğitim ortamı bulunmamaktadır. Böyle ailelere gerekli eğitimi vererek geleceğin bireylerinin sağlıklı yetişmesi amaçlanmaktadır. Çocuklarımızın erken yaşlarda dil ve zihinsel becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bu eğitimin başarılı olmasını, çok sayıda anne ve çocuğa katkı sağlamasını bekliyoruz. Dileğimiz bu eğitimle erken yaşlardan itibaren, dil ve zihin becerileri gelişmiş, düşünen, anlayan, sorgulayan, sorun çözen bireylerin yetiştirilmesidir."

Törene, il sağlık müdürlüğü personeli ile ebe ve hemşireler katıldı. - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bartın'da, Anneler İçin Eğitim Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement