Bartın'da Fidan Dikimi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bartın'da Fidan Dikimi Yapıldı

Bartın\'da Fidan Dikimi Yapıldı

Bartın Valiliği ve Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nün işbirliği ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına tesis edilen hatıra ormanı fidan dikim töreni, Kutlubeyyazıcılar Köyü'nde gerçekleştirildi.

17.03.2014 16:06

Bartın Valiliği ve Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nün işbirliği ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına tesis edilen hatıra ormanı fidan dikim töreni, Kutlubeyyazıcılar Köyü'nde gerçekleştirildi.

Fidan dikim törene Bartın Valisi Ali Çınar, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Garnizon Komutanı Mehmet Erdemir, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın İl Jandarma Komutanı Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören sonunda bir açıklama yapan Vali Çınar, "Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül adına tesis ettiğimiz 62 bin metrekarelik hatıra ormanı alanına, içinde fıstık çamı, köknar, ceviz, yaban hayvanları için elma, armut gibi meyve fidanlarının olduğu 6 bin 700 adet fidan dikimi yapıldı. Üniversitemizin hemen bitişiğinde olmasından dolayı çok hoş bir görüntü de oluşturacak olan bu fidanlar, büyüdükleri zaman çevresine hem doğal bir güzellik katacak, hem de oksijen kaynağı olacaktır. Ormanların ve ağacın önemini hepimiz biliyoruz. Bunun için doğamıza sahip çıkmalı, ağaç dikimine özen göstererek dikilen ağaçları da koruyup kollamalı, orman yangınlarına karşı da dikkatli olmalıyız. Ben ormancılık haftasına denk gelmesi münasebetiyle daha anlamlı hale gelen bu törene katılımlarınızdan dolayı sizlere ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, bu ormanın ilimize, üniversitemize, gençlerimize, herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın'da Fidan Dikimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement