Başarılı Sporcular Antalya Gezisine Çıktı - Son Dakika
Yerel

Başarılı Sporcular Antalya Gezisine Çıktı

Başarılı Sporcular Antalya Gezisine Çıktı

Muş’ta, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen ve Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Derneği’nin yürüttüğü ’Gamze Bulut İzinde Projesi’ kapsamında başarılı sporcular Antalya gezisine gönderildi.

29.01.2016 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen ve Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Derneği'nin yürüttüğü 'Gamze Bulut İzinde Projesi' kapsamında başarılı sporcular Antalya gezisine gönderildi.

Geziye katılacak olan 35 sporcu ve 15 veliyi Hükümet Konağı önünde uğurlama törenine Vali Seddar Yavuz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, Basın ve Halklar İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz ile veliler katıldı. Burada proje hakkında gazetecileri bilgilendiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, SODES tarafından desteklenen ve Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Derneği'nin yürüttüğü Lalezar Spor Kulübü Derneği, Muş Yetiştirme Yurdu Mezunları Derneği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ortağı olduğu 'Gamze Bulut İzinde Projesi' kapsamında atletizm, voleybol, badminton ve Uzakdoğu sporlarında toplam 200 sporcuya 10 uzman eğitmen tarafından gerekli eğitimlerin verildiğini söyledi. Proje kapsamında verilen eğitimlere katılan sporculara SODES desteği ile spor kıyafetleri ve spor malzemeleri alındığını ifade eden Ali Kartal; "Ayrıca sporcuların SODES desteği ile ulaşım ve iaşe ihtiyaçları karşılanmaktadır. Proje 15 Eylül 2015 tarihinde başlamış olup süresi 11 aydır. Proje faaliyetleri içerisinde il dışı gezileri bulunmaktadır. Bu sebeple, voleybol eğitimlerine katılan 35 sporcu Antalya iline geziye götürülecektir. Gezi faaliyetlerine ayrıca 3 eğitmen, 5 kurum gözetmeni ile 7 öğrenci velisi iştirak edecektir" dedi.

Vali Seddar Yavuz ise, 35 sporcunun 7 veli ve eğitmenler nezaretinde geziye gönderildiğini söyledi. Bu tür etkinlikleri her zaman destekleyeceklerini ifade eden Vali Seddar Yavuz; "Böylesine güzel bir etkinlikle, vatanımızın her köşesini çocuklarımız görsün. Orada yeni arkadaşlıklar edinsinler ve böylelikle bir köprü kurulsun. Batıdaki insanlar buraya gelsin, buradaki insanlar batı şehirlerini görsün, orada kardeşliklerimizi pekiştirsinler. Valilik olarak bu tür programların hepsini canı gönülden destekliyoruz. Çünkü biz insana yatırımın en önemli yatırım olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Başarının sırrının insan sevgisi olduğunu dile getiren Yavuz; "Bizim medeniyetimiz sevgi medeniyetidir. Biz insanı yaşatmak üzere sistem kurarız. O yüzden de her bir insanımızı kucaklıyoruz. Ulaşamadığımız her insan bizim için kayıptır. Bundan dolayı ulaşılmadık hiç kimse bırakmak istemiyoruz. Sadece Türkiye değil, gönül coğrafyamızdaki herkese kucağımızı, gönlümüzü açıyoruz. Sadece 2,5 milyon mağdur, zulümden kaçan Suriyeli kardeşimize kucağımızı açmış durumdayız ve onlara şu ana kadar 8 milyar dolar para harcanmış durumda. Biz, sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada mazlumların, mağdurların yanındayız. Kaldı ki vatandaşlarımızın tabii ki yanındayız. Bu genç kardeşlerimizin böylesine güzel bir etkinlik kapsamında seyahat etmesi bizi ziyadesiyle memnun ediyor" diye konuştu.

Vali Yavuz, konuşmasının ardından geziye katılacak sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başarılı Sporcular Antalya Gezisine Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement