
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'in Midyat İlçesi'ne bağlı Erişti Köyü'nde asırlardır geleneksel olarak kutlanan festivale gönderdiği telgraf mesajında, köyün halen resmi adını değil de eski adı olan 'Tafo'yu kullandı.
Başbakan Erdoğan'ın da davet edildiği Mıhallemi Halk Festivali yoğun katılımla kutlandı. Erişti Köyü'nde Şeyh Talip ve 12 arkadaşının mezarının bulunduğu mağara türbe önünde bir araya gelenler, adaklar kesti ve dileklerde bulundu.
Genç ve yaşlıların at yarışı ile süren festivalin ilerleyen saatlerinde toplanan kalabalık halay çekti. Kesilen adak kurbanların etleri ile pişirilen yemekler, şehir dışından gelen konuklara ikram edildi.
Akad Mıhallemi Derneği Başkanı Mehmet Ali Aslan tarafından festivale davet edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği kutlama mesajı festival alanında bulunan kalabalığa okundu.
Başbakan Erdoğan, gönderdiği mesajdaki adres kesiminde 'Tafo Köyü' adını kullanarak, "Geleneksel Mıhallemi Festivali'ne nazik davetiniz için teşekkür ediyorum. Birliğimizin ve beraberliğimizin nişanesi olan bu kardeşlik, dostluk ve sevgi buluşmasının hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum.
Festivalin coşku ile gerçekleşmesi temennisi ile değerli halkımıza mutluluk ve huzur getirmesini diliyor, sizleri ve kıymetli misafirleri sevgi ile selamlıyorum" dedi.
- Mardin/ Midyat
Son Dakika › Yerel › Başbakan Festival Mesajında, Köyün Eski Adını Kullandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?