Başkale'de Ftr ve İşitme Engelliler Sınıfı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Başkale'de Ftr ve İşitme Engelliler Sınıfı Açıldı

Başkale ilçesinde, zihinsel ve bedensel engellilere hizmet veren Özel Elbak Rehabilitasyon Merkezi, fizik tedavi rehabilitasyon (FTR) ve işitme engelliler sınıflarını hizmete açtı.

15.07.2014 15:06

Başkale ilçesinde, zihinsel ve bedensel engellilere hizmet veren Özel Elbak Rehabilitasyon Merkezi, fizik tedavi rehabilitasyon (FTR) ve işitme engelliler sınıflarını hizmete açtı.

İlçede öğrenme güçlüğü çeken, engel durumlarından dolayı okula gidemeyenlere hizmet vermek amacıyla geçtiğimiz yıl kurulan rehabilitasyon merkezi, ilçenin ihtiyaç duyulan önemli bir eksiği de giderdi.

Merkezlerinde fizik tedavi ve rehabilitasyon ve işitme engelliler sınıflarını açarak ilçedeki çocuklara daha iyi hizmet vermeyi amaçladıklarını belirten merkez müdürü Ergün Taş, öğrenme güçlüğü çeken, yaşadıkları çevrede psikolojik sorunları bir engel gibi önlerine bırakılan çocuklara, akademik destek eğitimi verdiklerini bildirdi.

İnsanlara yaşamda düşüncelerden başka hiçbir engelin olmadığını göstermek istediklerini dile getiren Taş, "Merkezimizde 112 öğrenciye eğitim veriyoruz. Okulumuz ilçe halkı için bir umut ve değerlendirilmesi gereken bir fırsat. İlçedekiler önceden çocuklarını Van, Hakkari gibi çevredeki illere götürmek zorundaydı ama biz bu eksikliği giderdik" diye konuştu. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkale'de Ftr ve İşitme Engelliler Sınıfı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement