Başkan Ak, Ören Köşk'te Muharrem İftarı Verdi - Son Dakika
Yerel

Başkan Ak, Ören Köşk'te Muharrem İftarı Verdi

Başkan Ak, Ören Köşk\'te Muharrem İftarı Verdi

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ilahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin bollaştığı bir ay olan Muharrem’in 10’uncu gününe denk gelen Aşure Günü’nde Keçiören’de bulunan Alevi kültür dernekleri için bir iftar verdi.

24.10.2015 10:24

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ilahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin bollaştığı bir ay olan Muharrem'in 10'uncu gününe denk gelen Aşure Günü'nde Keçiören'de bulunan Alevi kültür dernekleri için bir iftar verdi.

Estergon Kalesi Ören Köşk'te verilen Muharrem iftarına Başkan Mustafa Ak ve Alevi kültür dernekleri üyelerinin yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ve Keçiören Müftüsü İhsan İlhan da katıldı. İftar programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile bereketlenirken, yemeğin ardından hep birlikte sofra duası da yapıldı. Konuşmasına "Mübarek Muharrem ayı içerisinde tutmuş olduğunuz oruçları Cenab-ı Allah kabul etsin" diyerek başlayan Mustafa Ak, İslam tarihinde bu mübarek aya denk gelen birçok önemli olay olduğunu belirtti.

"BU İFTARI GELENEK HALİNE GETİRECEĞİZ"

Muharrem ayında herkesin içini kanatan Kerbela faciasının da yaşandığını ve Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed'in(S.A.V) torunu Hz.Hüseyin'in katledildiğini hatırlatan Başkan Ak, "Bu mübarek ayda hüznü ve sevinci aynı anda yaşıyoruz. Her Muharrem ayının 10'unda bu iftar programını düzenlemeyi bundan böyle gelenek haline getirmek istiyoruz. 1071 Malazgirt Savaşı'ndan önce Anadolu'ya dedeler, alperenler geldiler ve Anadolu insanına Müslümanlığı tanıttılar. Malazgirt Zaferi ile birlikte de Anadolu'nun kapıları Türklere açıldı. Bizler bu ülkeyi hep birlikte kurduk. Kendi aramızda kız alıp verdik, ticaret yaptık. Ama bizlerin arasını bozmak isteyenler de oldu. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak aramızı bozmak isteyenlere fırsat vermedik. Bu güzel kültürü tecrübeli yaşlılarımız bize, biz de çocuklarımıza anlatarak yaşatacağız" dedi. Keçiören Belediyesi olarak cem evleri ve derneklerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yapmaya özen gösterdiklerini söyleyen Başkan Ak, "2009 yılında göreve geldiğim günden bugüne kadar hiçbir ayrımcılık yapmadım. Herkesin ve bütün Keçiören'in belediye başkanı oldum. Herkese kapım açıktır. Bana verdiğiniz güler yüz ve destekten ötürü Allah hepinizden razı olsun" vurgusunda bulundu.

"HEM ORUCUMUZU HEM GÖNLÜMÜZÜ AÇTIK"

Alevi dernekleri temsilcileri ise yaptıkları konuşmalarda, İslam tarihinin en karanlık ve en acı olayının Muharrem ayında yaşandığına işaret ederek, "Bu kadar karanlık olmasına rağmen bir o kadar da hayırlı bir aydır. Bugünlerde her zamankinden çok birbirimizi sevmeye, birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Aynı dinden beslenen bizler bu iftar programı ile sadece orucumuzu açmıyoruz, aynı zamanda gönül evimizi de açıyoruz. Bu güzel ayda bizleri bir sofra etrafında buluşturan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a çok teşekkür ediyoruz. Muharrem ayının yurdumuza, İslam ehline saygı, hürmet ve barış getirmesini diliyoruz" görüşlerini ifade ettiler. İftar programı Başkan Ak ve diğer katılımcıların hep birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafı ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Ak, Ören Köşk'te Muharrem İftarı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement