Başkan Akaydın Antgiad'ın Konuğu Oldu - Son Dakika
Yerel

Başkan Akaydın Antgiad'ın Konuğu Oldu

Başkan Akaydın Antgiad\'ın Konuğu Oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Genç İşadamları Derneği’nin (ANTGİAD) olağan genişletilmiş üye toplantısının konuğu oldu.

26.02.2014 14:47

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Genç İşadamları Derneği'nin (ANTGİAD) olağan genişletilmiş üye toplantısının konuğu oldu.

'Antalya'da Yerel Seçimler' başlığı altında kısa bir konuşma yapan Başkan Akaydın, Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yılda yaptığı projeleri anlattı. 35 yıllık Antalyalı olduğunu belirten Başkan Akaydın, belediye başkanlığı süresince vaat ettiği projeleri ya başlattığını ya da tamamladığını söyledi. Yabancılara "Ben dünyanın en güzel kentinin belediye başkanıyım" diye kendini tanıttığını ifade eden Başkan Akaydın, "Bu kenti bozmak için ne kadar çalışsalar da Antalya halen dünyanın en güzel kentidir" dedi. Beş yıl önce önemli bir borçla karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Akaydın, kişi başı belediye borcuyla Antalya'nın Türkiye birincisi olduğunu anlattı. Antalya'nın bu borçları 2028 yılına kadar ödemesi gerektiğini kaydeden Başkan Akaydın, "2009 yılında aylık 16 milyon lira gelir, 48 milyon lira gider vardı. 6 aylık işçi alacakları vardı. Şu anda mali disiplini büyük ölçüde sağladık" diye konuştu.

TARIMSAL KALKINMA PROJELERİ

Önümüzdeki dönem en büyük sorunun Bütünşehir Yasası'ndan kaynaklı adaptasyon olacağını belirten Başkan Akaydın, bu sorunu aşmak için de derslerine iyi çalıştıklarını kaydetti. Geri kalmış kırsal bölgelere tarımsal kalkınma projeleri yapacaklarını anlatan Başkan Akaydın, köylüye danışmanlık hizmeti, köylerde birlikler kurmak gibi projeleri olduğunu söyledi. Başkan Akaydın, mantar üretiminin yayılması, keçi boynuzu üretimi, aromatik bitkilerin üretilip pazarlanması gibi projeleri olduğunu belirterek, "Sahil kesimlerdeki turistik zenginliğin iç kesimlere yayılması için projelerimiz var. Sahillerde epey tahribat oldu. Daha çok butik otel ve pansiyona yönelinmesi gerektiğini düşünüyorum. Antalya'nın köylerinin Almanya'daki köyler gibi yollarının asfaltlı, çiçeklerin açtığı, kırmızı kiremitlerle kaplı çatıların olmasını isterim. Bu bir hayal" dedi.

KEPEZ SANTRAL 1 MİLYAR YATIRIM ÇEKECEK

Antalya'nın Kepez-Santral mahallelerine 1 milyar liralık yatırım çekecek güzel proje uygulamak istediklerini ifade eden Başkan Akaydın, "Burası çok güzel bir mahalle olacak. Bu modele Yeniden Yerleşim Projesi diyoruz. Bu modeli başarırsak diğer mahallelere yaymayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

BÜTÜNŞEHİR YASASI KÖYLERİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK

Bütünşehir Yasası'nı da değerlendiren Başkan Akaydın, yasasının siyasi olduğunu belirterek, "Maalesef bu yasanın arkasında gizli bir ajanda vardır. Türkiye'nin eyaletlere bölünmesi gibi bir tehlike var. Bu yasayla köyler artık mahalle olacak. Tarım uygulamalarında engeller çıkacak. Köylü artık suyuna para ödeyecek. Köylü inşaat yapacaksa ilçe belediyesinden ruhsat alacak. Köylünün yaşamını pahalandıran tarafı var. Köylü bunun farkında değil. Ama siyaset sanatı sorun çözme sanatıdır" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından ANTGİAD Başkanı Mustafa Okan Keşci, Akaydın'a katılımından dolayı plaket verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Akaydın Antgiad'ın Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement