Başkan Alıcık'tan Din Görevlilerine Öğle Yemeği - Son Dakika
Yerel

Başkan Alıcık'tan Din Görevlilerine Öğle Yemeği

Başkan Alıcık\'tan Din Görevlilerine Öğle Yemeği

Nazilli Belediyesi, 1-7 Ekim arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla gecikmeli de olsa Din Görevlilerine öğle yemeği verdi.

20.10.2012 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Belediyesi, 1-7 Ekim arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla gecikmeli de olsa Din Görevlilerine öğle yemeği verdi. Nazilli İlçe Müftülüğü personeli, ilçe ve ilçeye bağlı köylerde görev yapan İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur'an Kursu öğreticilerine Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Nazilli Belediyesi tarafından Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Nikah Salonunda yemek verildi.

Düzenlenen yemeğe, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, Müftülük Şube Müdürü Ahmet Aksu, İlçe Vaizi Kasım Karaman, Din Görevlileri, Dernek Başkanı Koca Cami İmam Hatibi Nevzat Yavaşoğlu ve Nazilli'de camilerde imam, müezzin ile Kur'an kursu eğiticisi olarak çalışan Din Görevlileri olmak üzere yaklaşık 250 kişi katıldı. Din Görevlileri Dernek Başkanı Nevzat Yavaşoğlu, kendileri için verilen yemek ve din görevlilerine yaşattığı farklılık dolayısıyla Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a teşekkür etti. İlçe Vaizi Kasım Karaman'ın yaptığı yemek duasının ardından Nazilli Müftüsü H.Hüsnü Sula ise günün önemini belirten bir konuşma yaptı.

KAYMAKAM OKUR VE BAŞKAN ALICIK'A TEŞEKKÜR

Kaymakam Sula konuşmasında; "Camiler birleştirendir, insanların ahlaki prensiplerinin sağlandığı Allah'ın kullarını misafir ettiği kutsal mekanlardır. İmam ve Hatipler vatandaşlara yol gösteren, önder olan insanlardır. İmam önder, hatip de konuşan anlatan insandır. Bizler Din Görevlileri olarak milletimizin dirliği ve selameti için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Toplumumuza yılmadan bıkmadan dinimizi, ahlaki değerlerimizi öğreteceğiz. İnsanlara teşekkür etmeyen Allah'a da şükretmiş sayılmazmış. Bugün bizlere camilerde görev yapan kuran kurslarında halka dini bilgiler öğreten hocalarımıza bir kadir cinaslık örneği olarak öğle yemeğinde bir araya getiren ve gönlümüzde müstesna bir yer edinen sevgili belediye başkanımız Haluk Alıcık'a huzurunuzda teşekkür ediyorum. Biz din adına hangi hizmeti yaptıysak, halkın yararına hangi hizmeti planladıysak her zaman belediye başkanımız yanımızda olarak bize destek verdi. Kendisini her zaman yanımızda gördük. Kendi yaptığı hizmetlerle de diğer belediyelere örnek oldu. Nazilli ve çevresindeki tüm camilerimizde eksikleri tamamladı, bakımlarını yaptırdı. Bütün Bunların yanında din görevlilerine göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakada bir o kadar övgüye değer. Allah yüzünü ak eylesin, Allah işlerine asan eylesin, her kötülükten her sıkıntıdan kendisini muhafaza eylesin. Değerli Kaymakamımız Mehmet Okur'da dini hizmetlerimizde bize yol göstererek, yön göstererek desteklerini hiç esirgemiyor. Allah kendisinden razı olsun. Nazilli'nin Müftüsü olarak ben kendimi çok şanslı hissediyorum. Nazilli'deki tüm idarecilerimiz bizlere her konuda destek oluyor. Hepsinden Allah razı olsun" dedi.

Camileri Allah'ın evi olarak kabul ettiklerini ifade eden Başkan Alıcık; "Sizlerin talepleri bizim başımızın tacıdır. Sizler çok önemli bir sorumluluğu yerine getiriyorsunuz. Sadece ibadet yaptırmakla değil, sosyal yaşamın düzeni ve toplumun geleceğinin şekillenmesi yönünde de çaba harcıyorsunuz. O nedenle sizlerin istek ve arzularını önemsiyor, gerekenin yapılması için çaba harcıyoruz. Ayrıca biz camilerimizi Allah'ın evi olarak kabul ediyoruz ve bu nedenle elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Belediye Başkanlığı sürecimizce camilerimize, okullarımıza ve Nazilli'mize sahip çıkmaya çalışacağız. Eğer Müslüman Türk evladıysak bu bizim boynumuzun borcudur. Bundan sonra da bu yönde hizmet vermeyi sürdüreceğiz. Geçen hafta yapmamız gereken bu yemek aksayarak bu güne kaldığı için hepinizden özür diliyorum. Ancak Nazilli için önem arz eden konularda şehir dışında ve yurt dışında toplantı ve konferanslara katılmak zorunda kaldım. Ama bu gün iyi bir katılımla burada sizlerle olmaktan mutluluk duydum. Yemeğimize gelip katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Alıcık, gençliğinde imam olmayı çok istediğini fakat öğretmen olduğunu belirterek, fırsat bulduğu zamanlarında caminin imamı yoksa cemaate namaz kıldırdığı anılarını da yemeğe katılan din görevlileri ile paylaştı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Alıcık'tan Din Görevlilerine Öğle Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement