Başkan Ataç, İstanbul Müzik Festivali Kapsamındaki Panele Katıldı - Son Dakika
Yerel

Başkan Ataç, İstanbul Müzik Festivali Kapsamındaki Panele Katıldı

Başkan Ataç, İstanbul Müzik Festivali Kapsamındaki Panele Katıldı

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği Uluslararası İstanbul Müzik Festivali kapsamında gerçekleşen “Farklı Perspektiflerden El Sistema Modeli’nin Yorumlanması-Türkiye ve Dünya Genelindeki Uygulamalardan Örnekler” başlıklı panelde "Neden Bir Yerel Yönetim Çocuk Orkestralarını Destekler?

29.06.2015 11:59

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın düzenlediği Uluslararası İstanbul Müzik Festivali kapsamında gerçekleşen "Farklı Perspektiflerden El Sistema Modeli'nin Yorumlanması- Türkiye ve Dünya Genelindeki Uygulamalardan Örnekler" başlıklı panelde "Neden Bir Yerel Yönetim Çocuk Orkestralarını Destekler?" sorusunu anlattı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın konuk olduğu programın ilk gününde Uluslararası İstanbul Müzik Festivali kapsamında Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve Şef Sascha Goetzel'in yönettiği Barış İçin Müzik Vakfı Çocuk Senfoni Orkestrası'nın muhteşem bir konser gerçekleşti. Programın ikinci gününde İKSV ve Barış İçin Müzik Vakfı'nın birlikte düzenlediği panelin moderatörlüğünü Barış İçin Müzik Vakfı Kurucusu Dr. Yeliz Baki yaparken, İstanbul Müzik Festivali Direktörü Dr. Yeşim Gürer Oymak, Barış İçin Müzik Vakfı Sanat Yönetmeni Sascha Goetzel, Müzisyen Ron Alvarez ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, El Sistema ve Çocuk Senfoni Orkestrası fikrini ele aldılar.

Başkan Ataç, "Tepebaşı Belediyesi temel yerel yönetim anlayışının yanı sıra değişen dünya anlayışının farkında olarak, insanı odak kabul eden bir anlayış ile çalışmalarını gerçekleştirmektedir" derken konuşmasına şöyle devam etti:

"Kültürel ve sanatsal çalışmaları kent belleği ile harmanlayarak toplumun tüm katmanına ulaştırma çabası içerisinde çocuklar ayrı bir yer alıyor. Herhangi bir çalgı aleti üzerine eğitim almamış çocukların bir araya geldiği bir orkestra kurulması fikri çocuklar için oluşturaya gayret ettiğimiz dünya adına çok etkileyici bir proje oldu ve Çocuk Senfoni Orkestrası'nın temelleri atıldı. Çocuk dostu bir belediye olmak ve çocukların hayal ettiği bir dünyayı oluşturmakta çocuklara desteği bir yerel yönetim ancak onların düşünce yaşamlarını renklendirerek verebilir. İşte Çocuk Senfoni Orkestrası da bir çocuğun yaşamını bir anda değiştirerek renklendirecek bir proje. Biz Tepebaşı Belediyesi olarak çocuk senfoni orkestrası fikri ile çocuklara bir kentin ve bir ülkenin doğal olarak bir dünyanın değişimine öncü olmaları fırsatını sunduğumuzu düşünüyoruz."

Başkan Ataç, son yıllarda artan uyuşturucu bağımlılığının çocuklar için tehlikesine de vurgu yaparak, "Çocuk Senfoni Orkestrası da mahallelerdeki çeteleşmeyi, çocuklarımızın uyuşturucu gibi yanlış özentilere kapılmasını, küçük yaşta bağımlılıkla tanışmasını engellemenin bir aracı olarak kuruldu. Bir değişimi daha sembol etmiş oldu" dedi.

Başkan Ataç, söyleşinin ardından Barış İçin Müzik Vakfı'nı ziyaret ederek vakıfta yapılan çalışmaları inceledi, çocuklar ve eğitmenlerle sohbet etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Ataç, İstanbul Müzik Festivali Kapsamındaki Panele Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement