Başkan Burma, Engellilere Sertifikalarını Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Başkan Burma, Engellilere Sertifikalarını Dağıttı

Başkan Burma, Engellilere Sertifikalarını Dağıttı

Atakum Belediyesi Yaşam Merkezi'nde düzenlenen çeşitli kurs ve eğitimlere katılarak sertifika almaya hak kazanan engelliler, sertifikalarını Atakum Belediye Başkanı Metin Burma’nın elinden aldı.

22.02.2014 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atakum Belediyesi Yaşam Merkezi'nde düzenlenen çeşitli kurs ve eğitimlere katılarak sertifika almaya hak kazanan engelliler, sertifikalarını Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'nın elinden aldı.

Engellilerin buluştuğu, birlikte zaman geçirdiği, üretim yaptıkları, kurs gördükleri bir merkez haline gelen Yaşam Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine katılan Başkan Metin Burma, "Burayı bir kurs, eğitim yeri olarak kullanıyor, bir şeyler öğrenmeye, kendinizi geliştirmeye çalışıyor, gayret ediyor olmanız beni tarifsiz mutluluklara sürüklemekte, etkilemektedir. Burada yarattığınız farklılık ve üretim toplumun diğer kesimlerinin de bundan haberdar olmasını sağlayarak ailenizi büyüttü. Bir süre önce burayı ziyaret eden federasyon başkanınız 'Bu tür bir tesis bırakın Türkiye'yi Avrupa'ya örnektir, oralarda böyle bir yer yok' demişti. Bu sizlere ne kadar değer verdiğimin, hayata sarılıp, sosyalleşebilmeniz için bir şeyler yapma çabası içerisinde olduğumun bir kanıtıdır. Atakum, sürekli gelişen, değişen ve büyüyen bir yerdir. Daha iddialı daha güzel şeyler yapmak için heyecanla çalışıyoruz. Sizlerle de birlikteliğimiz her geçen gün biraz daha gelişmektedir. Bu benim açımdan son derece mutluluk vericidir. Bugün sağlıklı gibi görünen insanların 10 dakika sonra nasıl olacağı belli değildir. Onun için toplum katmanlarının birlemesi, birbirini daha iyi anlayabilmeleri açısından çok önemlidir. Siz burada yaptığınız çalışmalarla önemli işlere imza atabileceğinizi ortaya koydunuz. Bundan sonra daha önemli işler yapabileceğinizi biliyorum. Burada eğitim alıyor, kurs görüyor, sürekli gelişim ve değişim içerisinde oluyorsunuz. Zamanınızı olumlu ve dopdolu olarak geçiriyorsunuz. Bu da başkalarına güzel örnek teşkil ettikçe, sayınız her geçen gün artıyor. Sizin gönülden burada olduğunuzu görüyorum. Benim de sizin gerçek dostunuz olarak her zaman yanınızda ve her ihtiyacınızda elimden geldiğince yardımcı olacağımı biliyorsunuz. Bu örnek birlikteliğimiz ve kaynaşmamızla Samsun'da bir ayrıcalık, güzellik oluşturuyoruz. Bun önümüzdeki dönemde geliştirerek devam ettireceğiz" dedi.

Amisos 55 Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yaşar ise, "Biz kulübümüzü kapatıp herkesi evlere gönderdiğimiz bir zamanda, bize kucak açıp Atakum'a gelmemizi, bu tesisi kazanmamızı sağlayan bizlere destek olan Başkanımız Metin Burma'ya sonsuz teşekkür ediyoruz. Yanımızda Almanya'dan yeni kesin dönüş yapmış bir arkadaşımız daha katıldı. O bu tesisin Almanya'da dahi olmadığını söyledi. Biz de imkanlarımızın ve bize verdiğiniz desteğin farkında olarak her geçen gün biraz daha büyüyor, güçleniyor, yeni arkadaşlarımızı topluma kazandırıyor, sosyalleştiriyor, üretime katkı yapmalarını sağlıyoruz" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Burma, Engellilere Sertifikalarını Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement