Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık ve yeni yönetim kurulu üyelerini dernek binasında ziyaret ederek başarılar diledi.
Yüreğir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Başkan Çelikcan, Yüreğir'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
Türkiye ilk dkez bir belediyenin kazı izni aldığını, Atatürk Üniversitesi ve İtalyan Piza Üniversitesi işbirliğiyle kazı çalışması başlatıldığını belirten Başkan Çelikcan, "Misis Antik Kentinde iki üniversitemizle birlikte bu kazı çalışmalarını sürdürüyoruz. Misiste 7 bin yıllık tarih gün yüzüne çıktığı zaman bölgemiz turizm açısından çok büyük öneme kavuşacaktır. Buralarda eski yapılar aslına uygun olarak inşa edilip Dünya Kültürel Mirasına kazandırılacaktır" ifadelerini kullandı.
Yüreğir'de göreve geldikten bu yana Adana'daki bütün sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaptıklarını belirten Çelikcan, bundan sonrada bu işbirliğinin süreceğini belirtti.
Çelikcan, Yüreğir'in yatırıma çok ihtiyacı olan bir bölge olduğunu, ilçeye yatırım yapmak isteyen bütün işadamları ve müteahhitlere her zaman yardımcı olmaya çalışacaklarını belirtti.
AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık da, Başkan Çelikcan'ın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Adana için her zaman işbirliğine hazırız. Özellikle kentsel dönüşüm ve Misis Antik Kentinin kazı çalışmalarını destekliyoruz. Adanamızın turizme ciddi şekilde ihtiyacı var. Bu kazı çalışmaları sayesinde bölgemize önemli turist gelecektir. Böylece bölge ekonomisine olumlu katkı sağlayacaktır. Kültür ve Turizm Bakanımızın da Adanalı olması bizim için büyük bir şanstır."
Muhabir: Aykut Ünlüpınar
Yayıncı: Tevfik Işık - ADANA
Son Dakika › Yerel › Başkan Çelikcan Ayamder'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?