Başkan Dinçer, Tarsus'ta Oda Başkanlarıyla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Dinçer, Tarsus'ta Oda Başkanlarıyla Buluştu

Başkan Dinçer, Tarsus\'ta Oda Başkanlarıyla Buluştu

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, Tarsus ilçesinde ESOB’a bağlı 17 meslek odasının başkanıyla bir araya gelerek, KOSGEB kredileri, sicil affı ve kayıt dışı ile mücadele başta olmak üzere gündemdeki konuları paylaştı.

03.03.2017 15:59

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, Tarsus ilçesinde ESOB'a bağlı 17 meslek odasının başkanıyla bir araya gelerek, KOSGEB kredileri, sicil affı ve kayıt dışı ile mücadele başta olmak üzere gündemdeki konuları paylaştı.

Tarsus Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Alper Deniz'in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, oda başkanlarıyla üyelerin çözüm bekleyen sorun ve beklentileri hakkında fikir alışverişinde bulunan Birlik Başkanı Dinçer, burada yaptığı konuşmada, KOSGEB kredileri hakkında başkanlara bilgi verdi. KOSGEB'in 2017 yılı öncesi 50 bin lira üst limitli kredi imkanı sunduğunu anımsatan Dinçer, "Bizler ilgili bakanlıklar nezdinde görüşmeler yaparak bu kredilerin limitinin düşürülüp, tabana yayılması esas alınarak küçük işletmelerin yararlanması imkanı sağlanması konusunda görüş belirtmiştik. Bakanlık bizlerin bu görüşünü göz önünde bulundurup, ikinci bir kredi imkanı tanıdı. 10-20 Şubat tarihleri arasında KOSGEB veri tabanına kayıt yapan 450 bin esnaf sanatkara 20 bin liradan başlamak üzere 50 bin üst sınırlı, bir yıl geri ödememiz sıfır faizli kredi imkanı tanıdı. Bu konuda siz oda başkanlarımızın krediyi kullandıran bankalarla görüşerek, üyelerinizin bu kredilerden yararlandırılması konusunda gereken hassasiyeti göstermesini bekliyorum" dedi.

Sicil affı konusuna da değinen Dinçer, "Sicil affı istediğimiz gibi çıkmadı. Bizler beyaz bir sayfa bekliyorduk ama maalesef yine bankaların insafına bırakıldık. Bankalar, esnaf sanatkarımız borcunu ödese dahi geçmişindeki takipler ve ödemelerdeki aksaklıklar nedeniyle maalesef sicil affını göz ardı ediyor" diye konuştu.

"Tarsus'ta kayıt dışını önlemek için iki denetim elemanı istihdam edeceğiz"

Kayıt dışı konusunda çok hassas olduklarının altını çizen Dinçer, "Tarsus 18 meslek odamız ve 20 binin üzerinde esnafımızın bulunduğu bir ilçemiz. Maalesef burada da kayıt dışı her konuda ön plana çıkıyor. Kayıt dışının önüne geçilmesi amacıyla sadece Tarsus'ta görevlendirilmek üzere iki denetim elemanını birlik bünyesinde istihdam edeceğiz. O iki personelimiz, oda başkanlarımızın belirlediği korsan iş yerleri başta olmak üzere esnafımızın kazancına haksız ortak olan kayıt dışı ekonomiye karşı mücadeleyi yaparak, bunları kayıt altına alacak ve esnafımızı kayıt dışına karşı korumak adına gereken çalışmaları yapacak" şeklinde konuştu.

İlçede dağınık durumda olan odaları tek çatı altında toplama çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Dinçer, kısa süre içerisinde gereken çalışmaları yaparak, bu projelerini hayata geçireceklerinin altını çizdi. Başkan Dinçer, ayrıca Kemalpaşa Mahallesinde yapılacak olan 2. etap sanayi sitesi konusunda Tarsus Belediyesi ile gerekli görüşmeleri yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde nihai kararın alınarak üyelerin bilgilendireceğini sözlerine ekledi.

Başkan Dinçer daha sonra oda başkanlarının sorunlarını tek tek dinleyerek not etti ve çözümü konusunda gereken hassasiyeti göstereceği bilgisini verdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Dinçer, Tarsus'ta Oda Başkanlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement