Başkan Doğan 2b Arazileriyle İlgili Açıklama Yaptı - Son Dakika
Yerel

Başkan Doğan 2b Arazileriyle İlgili Açıklama Yaptı

Başkan Doğan 2b Arazileriyle İlgili Açıklama Yaptı
28.05.2013 11:47

İzmit sınırları içerisindeki tüm gelişmeleri yakından takip eden İzmit Belediye Başkanı Dr.

İzmit sınırları içerisindeki tüm gelişmeleri yakından takip eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Yenimahalle Bölgesi'ndeki kentsel dönüşüm ve 2B arazileri hakkında bir basın açıklaması yayınladı. Son günlerde bazı asılsız söylemlerle vatandaşların bu konular hakkında yanıltıldığını ve boş yere telaşlandırıldığını ifade eden Başkan Doğan "vatandaşımızın içi rahat olsun, vatandaşın zararına olacak hiçbir uygulama yapılmayacak" dedi.

Bazı siyasi parti mensuplarının bilgi kirliliği yaratarak bundan çıkar sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Doğan, vatandaşın kafasındaki soru işaretlerini gidermek adına bir açıklama yayınlamayı uygun bulduğunu ifade etti. Doğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yenimahalle Bölgemizde 2B ve Kentsel Dönüşüm konusunda yaşanan bilgi kirliliği vatandaşımızın kafasını karıştırmış ve onları huzursuz etmiştir. Bu konulara resmi olarak açıklık getirmek ve vatandaşımıza doğru bilgiyi vermek bizim görevimizdir. Söz konusu bölgede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 2B arazileri konusunda herhangi bir talebi kalmamıştır. 2B arazisi olan vatandaşlar yasal işlemlerini yapmak, devir işlemlerini tamamlamak için defterdarlığa giderek işlemlerini yapabilirler.

Yine siyaseten bazı siyasi partiler tarafından kullanılan kentsel dönüşüm senaryoları da gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu mahallemizde kentsel dönüşüm sınırlı bir alanda ve yol kenarında kalan bölgede uygulanacaktır. Belirlenen bu alan ticari alan olarak düzenlenecek ve Yenimahalle'nin değerini ve yaşam kalitesini arttıracaktır. Henüz uygulama safhasında olmayan bu işlemler için uygulama evresi başlatıldığında vatandaşın rızası alınacak ve herhangi bir zorlama asla yapılmayacaktır"

Konu ile ilgili olarak Yenimahalle'de vatandaşla bir araya geleceğini ve konuyu ayrıntıları ile vatandaşlara anlatacağı bilgisini veren Başkan Doğan vatandaşın içinin rahat olmasını söyledi. İzmit'in her metrekaresinde olduğu gibi Yenimahalle'de de başarılı hizmetler yaptıklarını ifade eden Başkan Doğan " vatandaşın faydasına olan her yerde varız, vatandaşa hizmet için varız" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Doğan 2b Arazileriyle İlgili Açıklama Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement