Başkan Günaydın Alevi Vatandaşlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Başkan Günaydın Alevi Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Başkan Günaydın Alevi Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Teşkilatı ile Isparta’daki Alevi Bektaşiler, Canlar Kaynaşma Programı'nda bir araya geldi.

07.03.2014 13:40

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Teşkilatı ile Isparta'daki Alevi Bektaşiler, Canlar Kaynaşma Programı'nda bir araya geldi.

Programa MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Belediye Başkanı ve MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın, MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, Alevi Dedeler, MHP Belediye Meclis ve İl Genel Meclisi adayları ile çok sayıda partili katıldı.

Programın açış konuşması MHP Belediye Meclisi Üyesi adayı İbrahim Can yaptı. Can, "Temennimiz MHP'yle birlikteliğimizin hayırlara vesile olmasıdır. Bu örnek gönül birlikteliği aradaki duvarların ve önyargıların yıkılmasına sebep olacağı gibi ülkemizdeki barış ve huzura da katkı sağlayacaktır. Şuan burada ötekileştiren ve ayrıştıranlarla değil, barıştıranlarla beraberiz" dedi.

Alevi Dedelerinden İbrahim Özdemir ise bazılarının kendilerini 'cebinde hazır oy' olarak gördüklerini ifade ederek, MHP İl Başkanı İsa Yalçın da bu buluşmanın asla bir seçim ittifakı olmadığını vurgulayarak, "Biz canlarla bu yolda birlikte yürümekteyiz. O yüzden sizlerle birlikteyiz" dedi.

MHP Milletvekili Korkmaz da, "MHP, dün olduğu gibi bugün de milletimize ve onun her ferdine sevdalı Türk milliyetçileri, karşılıklı anlama ve anlaşılma süreci başlatılmasına katkı sunmaya hazırdır. Bu süreç geç kalınmış bir süreçtir. Ama Allah istemezse yaprak kıpırdamazmış. İnşallah bu sürecin başlangıcı bu gece olsun. Herkes bu sürece iyi niyet ve samimiyetle katkı sunmalıdır" şeklinde konuştu.

Isparta Belediye Başkanı ve adayı Günaydın da Alevilerle aynı vazodaki çiçeklerden olduklarını belirterek, "Ben de şu anda dede vekiliyim. İşte sevgi, dostluk ve insanlık budur" diye konuştu.

Programın ardından MHP'nin Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üyesi adayları tanıtılırken, Başkan Günaydın'a bir saz hediye edildi. Sazı eline alan ve salonu selamlayan Başkan Günaydın, ayakta alkışlandı. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Günaydın Alevi Vatandaşlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement