Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı haftalık basın toplantısında belediye tarafından yürütülen üst yapı çalışmalarıyla ilgili bilgiler verirken, çöp konteynırların yer altına alınacağı müjdesini verdi.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı haftalık basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Başkanlık makamında düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu ile Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Başak Kamacı'da katıldı.
"ATATÜRK BULVARINA YENİ GÖRÜNÜM"
Belediye tarafından üst yapı çalışmalarıyla ilgili yöneltilen soruya yanıt veren Başkan Kamacı "Tansaş mağazası ile Horizon Otel arasında bulunan kaldırım yolu ile Carrefour ile Altınkum'daki Didyma İş Merkezi arasındaki kaldırım yollarında yeni çalışma başlatacağız. Sağ ve sol taraftaki her iki yolun parke taşları sökülecek, yenileri yerine konacak. Yan cephelere banklar konulacak. Burada bisiklet yolları oluşturacağız. İnsanlarımız rahatça o yollara yürüyebilecek" dedi.
Pınar Caddesinden Altınkum'daki vakıflar Kavşağına kadar olan yaklaşık 4 kilometrelik Atatürk Bulvarı üzerinde bitkilendirme çalışmasının süreceğini kaydeden Kamacı Yeni Mahalle kavşağına da Atatürk Heykeli koyacaklarını söyledi.
Kaldırım işgallerine de değinen Başkan Kamacı "Bu konuda Zabıtamız çalışma başlatacak. Didimlilerin rahatça yürüyeceği bir çalışma yapılacak. Esnafımız iş yaparken vatandaşı rahatsız etmemeli. İnsanlarımızın rahatça yürümesi için çalışma yapacağız" dedi.
"ÇÖPLER ARTIK YER ALTINDA OLACAK
Didim şehir merkezinde çöp konteynırların yer altına alınması noktasındaki projeyle ilgili İller Bankasından kredi onayının çıktığını ifade eden Başkan Kamacı "İlçemizde özellikle yaz aylarında çöp konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. 3-4 tane çöp konteynırı koysak ta yetmiyor. Yer altına çöp konteynırı koyulması projesiyle ilgili olarak 2 Milyon TL'lik kredi onayı geldi. Her biri 3 tonluk konteynırlar yer altına konulacak. Bunların ağzı ise yerden biraz yüksekte olacak. Yer tespiti ise nüfus çalışması yapılmasından sonra yapılacak. İlk etapta 100 tane konteynır koymayı planlıyoruz. Bunun için özel ekipman araç alınacak. Temizlik işlerimiz bu konuda ihaleyi hazırladı. Aydın'da bu proje ilk; Didim'de artık bu proje tamamlandığında şehirde kötü koku ve görüntü olmayacak" ŞEKLİNDE KNUŞTU.
"MEYDAN 29 EKİME YETİŞTİRİLECEK"
Sıcak asfalt çalışmasını da yılbaşına kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Kamacı Kent Meydanı çalışmasının tüm hızıyla sürdüğünü ve firmanın 29 Ekim'de bu yeri hazırlayacağını kendisine ilettiğini belirterek "27 Ekim'de ilçe kaymakamımıza ziyaret edip, bu konuda bilgi vereceğim. 29 Ekim törenleri şu an eski tören yapılan yerde yapılması planlanıyor ama bu yıl törenlerin yeni yerde yapılması noktasında görüşmemiz olacak"dedi. - AYDIN
Son Dakika › Yerel › Başkan Kamacı Üst Yapı Çalışmalarıyla Bilgi Verdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?