Aziz Kocaoğlu, Bergama'da - Son Dakika
Yerel

Aziz Kocaoğlu, Bergama'da

Aziz Kocaoğlu, Bergama\'da

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Bergamalılarla buluştu.

21.03.2014 20:43  Güncelleme: 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçim çalışmalara kapsamında Bergamalılarla buluştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu, Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda Bergamalılara seslendi. Haluk Levent Konseri ile başlayan mitingde Başkan Kocaoğlu, Bütünşehir Yasası ile birlikte Bergama, Dikili ve Kınık'a hizmet edeceklerini belirterek, Bergama Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Gönenç'in 30 ilçe belediye başkanı arasında en başarılı belediye başkanlarından biri olduğunu, Bergamalıların başkanlarıyla gurur duyması gerektiğini söyledi.

Bakırçay havzasında gerçekleştirmeyi planladıkları yatırımlara ilişkin kısa bir bilgi aktaran Kocaoğlu, Bergama Organize Sanayi Bölgesi'nin bugüne kadar faaliyete geçemediğini belirterek iller arasındaki teşvik uçurumuna dikkat çekti. Kocaoğlu, "Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ne alt yapısı bitmesine rağmen fabrika gelmiyor. Kemalpaşa da aynı şekilde… 8 - 9 yıldır Başbakan'a, Bakanlara, kendisini İzmir'den sorumlu Bakan ilan eden AKP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayına, meslek odaları başkanları ile birlikte yalvardık. Organize sanayi bölgeleri dolana kadar Manisa ile İzmir arasındaki teşviğin eşitlenmesini istedik. Bu iktidar 11 yıl bu kente şaşı baktı. Şimdi ise hiç bakmıyor" dedi.

"DEMOKRATİK ÜLKELERDE BÖYLE YASAK OLAMAZ"

Twitter'a erişimin engellenmesiyle ilgili konuşan Kocaoğlu, "Twitter'ı bir Çin kapattı, bir de Türkiye'de Başbakan Recep Tayip Erdoğan. Demokrasinin, insan haklarının, hukukun olduğu hiçbir ülkede böyle bir yasak olamaz. Maalesef ülkemiz karanlığa doğru sürüklenmektedir" dedi.

İzmir'in ilklerin, Türkiye'nin en ileri kentli olduğunu ve İzmir'in "İzmir bana oy ver, sana hizmet edeyim" diyenlere pabuç bırakacak bir kent olmadığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, "İzmirli hemşehrilerim kuru gürültüye pabuç bırakmaz. Biz 1919 yılının 15 Mayıs'ında düşman işgaline karşı ilk kurşunu atan Hasan Tahsin'in izinden gidiyoruz. Biz Hükümet Konağı'na Türk bayrağını çeken Yüzbaşı Şerafettin'in izinden gidiyoruz. Biz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden gidiyoruz. Bize çok önemli, çok tarihi görev düşüyor. 4 milyon İzmirli 30 Mart'ta hep birlikte ayağa kalkıp, sandıklarımıza sahip çıkıp hileye karşı oyumuzu korumak ve ülkenin AK Parti iktidarından kurtuluşunun ateşini, meşalesini İzmir'den yakmak zorundayız. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin 76 milyon yurttaşı gözünü İzmir'e dikmiş, 'İzmir ne yapacak, İzmir liderlik yapabilecek mi, İzmir bize doğru yolu gösterebilecek mi?' diyor. 30 Mart'ta İzmir'in alacağı farklı bir seçim hem Cumhurbaşkanlığı hem de 2014'te yapılacak genel seçimde ülkenin kurtuluşunun önünü açacaktır" dedi.

Mitinge CHP Milletvekili Oğuz Oyan, İl Başkanı Ali Engin, Bergama Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Bergama Belediye Başkan adayı Mehmet Gönenç, Dikili Belediye Başkan adayı Mustafa Tosun ve Kınık Belediye Başkan adayı Mehmet Çetinkaya da katılarak halkı selamladı.

KINIK'A KOCAOĞLU SÖZÜ

Bergama mitingi öncesi Kınık'ı ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, Poyracık ve Yayakent beldeleri ile Örtülü Köyü'nde vatandaşlarla buluştu. Bütünşehir Yasası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan Kınık, Beydağ, Ödemiş, Tire, Bergama, Kiraz, Dikli, Çeşme ve Karaburun olmak üzere 9 ilçenin tüm eksikliklerini üç yıl içinde tamamlayacaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Arazi yollarınızı asfaltlayacağız. Kooperatiflere destek vereceğiz. Kooperatifiniz yoksa kooperatif kuracağız. Üretilen ürünlerin pazarlanması için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

Yayakent Belediye Başkanı Halil Hakkı Ergül, Başkan Kocaoğlu'na henüz Büyükşehir'e bağlanmamasına rağmen beldenin asfalt ihtiyacını karşıladığı için teşekkür plaketi sundu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aziz Kocaoğlu, Bergama'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement