Başkan Mehmet Keleş Çocuklarla Birlikte Çöp Topladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Mehmet Keleş Çocuklarla Birlikte Çöp Topladı

Başkan Mehmet Keleş Çocuklarla Birlikte Çöp Topladı

Düzce Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1-7 Mayıs tarihleri arasında 81 ilde gerçekleştirilen temizlik seferberliğine "Temiz Çevrem, Yeşil Düzcem" adı altında destek verdi.

07.05.2015 14:11

Düzce Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1-7 Mayıs tarihleri arasında 81 ilde gerçekleştirilen temizlik seferberliğine "Temiz Çevrem, Yeşil Düzcem" adı altında destek verdi. Düzce Belediyesi Kent Parkı'nda düzenlenen etkinlikte Düzce protokolü ve öğrenciler, birlikte çöp topladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 1 - 7 Mayıs tarihleri arasında 81 ilde sokak, park, bahçe, sahil, deniz gibi ortak kullanım alanlarının temizlenmesi için belediyelerin ve il özel idarelerinin rutin faaliyetleri dışında bir temizlik seferberliği başlattı.

Düzce Belediyesi de düzenlenen etkinlikte Uzunmustafa İlkokulu, Yunus Emre İlkokulu, Pakmaya İlkokulu, Necmi Hoşver İlkokulu ve Beyciler İlkokulu'nun katkılarıyla "Temiz Çevrem, Yeşil Düzcem" adı altında bu kampanyaya destek verdi.

Düzce Belediyesi Kent Parkı'nda düzenlenen etkinlikte Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, çevre temizliğine verilen önemin yalnızca bir günle sınırlı kalmamasına dikkat çekerken, çevre temizliğinin belediyeler, il özel idaresi ve vatandaşların işbirliğiyle mümkün olabileceğini ifade etti.

Başkan Keleş, "Çevreyi temiz tutmak için halkı bilinçlendirmek, toplumu bilgilendirmek gerekiyor. Halkı bilgilendirmek çevre temizliğini sağlamak mümkün değil. Önemli olan kirlendikten sonra temizlemek değil, kirlenmeden önce temiz tutmak" dedi.

ATIK PİL TOPLAYAN OKULLARA ÖDÜL

Konuşmaların ardından Düzce Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 2014-2015 Yılı Atık Pil Toplama Yarışmasında derece alan okullara ödülleri takdim edildi. 116 kilo 6 gram atık pil toplayarak birinci olan Düzce İstiklal Anaokulu masa tenisi seti, 63 kilo 32 gram atık pil toplayarak ikinci olan Düzce Farabi Anadolu Lisesi spor seti, 43 kilo 140 gram atık pil toplayarak üçüncü olan Düzce Uzunmustafa İlköğretim Okulu ise satranç takımı ve eğitim panosuyla ödüllendirildi.

Atık Pil Toplama Yarışması Ödül Töreninin ardından Düzce Protokolü, öğrencilerin "Temiz Çevrem, Yeşil Düzce'm" sloganıyla hazırladığı resimlerin yer aldığı sergiyi gezdi. Öğrenciler, sergideki resimleri tek tek inceleyen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e çizdikleri resimleri anlattı.

Ardından Düzce Protokolü ve öğrenciler, "Ekibini kur, sloganını hazırla, yollara düş, örnek ol, gerçek temiz nesli göster" vizyonuyla Kent Park'ın iki gün boyunca temizlenmeyen kısmında çöp topladı.

Programın sonunda öğrencilere çevre temizliğine karşı farkındalık yaratmak amacıyla çam ağacı ve rüzgar gülleri armağan edildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Mehmet Keleş Çocuklarla Birlikte Çöp Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement