Başkan Tanık Gezerek Sorunları Çözüyor - Son Dakika
Yerel

Başkan Tanık Gezerek Sorunları Çözüyor

Başkan Tanık Gezerek Sorunları Çözüyor

Gezici Başkanlık Ofisi ile mahalle mahalle vatandaşla bir araya gelen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, görüşmelerinde aldığı talep, şikayet ve önerileri değerlendirerek çözüm buluyor.

19.01.2014 10:44

Gezici Başkanlık Ofisi ile mahalle mahalle vatandaşla bir araya gelen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, görüşmelerinde aldığı talep, şikayet ve önerileri değerlendirerek çözüm buluyor.

Kırkkonaklar, Dikmen, Ayrancı bölgelerinde Gezici Başkanlık Ofisi ile sokak sokak dolaşan Başkan Bülent Tanık, Gökkuşağı, Huzur, Cevizlidere, Keklikpınarı, Harbiye, Mürsel Uluç, Naci Çakır, Kırkkonaklar, Osman Temiz, Karapınar, muhtarlıklarını ziyaretinde, mahalle sakinlerinden gelen beklenti, şikayet ve önerilere bizzat karşılık verdi. Başkan Tanık, gezici ofis çalışmalarında esnaf ve taksi duraklarını da sık sık ziyaret ediyor.

Mahalle gezilerinde, Gezici Ofisi ile vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Tanık, Çankayalıların en çok sokak hayvanları konusunda şikayette bulunduğunu ifade etti. Asıl sorumluluğun Büyükşehir Belediyesi'nde olmasına rağmen İlçe Belediyesi olarak vatandaşın en önemli sıkıntılarından biri haline sokak hayvanları konusunda açık bir şekilde sorumluluk üstlendiklerini belirten Tanık, "Yeter ki vatandaşın derdine ilaç olalım. Yetki ve sorumluluğumuzda olmasa da sokak hayvanlarının toplanması, aşılanması, rehabilite edilmesi konusunda biz elimizden geleni yapıyoruz." dedi. Kenti tüm canlılarıyla birlikte paylaşılan yaşam merkezleri olduğunu vurgulayan Tanık, "Başta halkımızın huzurunu göz önünde bulundurarak sokak hayvanlarını da bu kentin bir parçası olduğu düşüncesiyle hareket ediyoruz. Yaklaşık 3 bin sokak hayvanını barındırma kapasiteli Sahipsiz Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezimizle bu soruna çözüm olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Çankayalıların park eksiği gibi bir sorunuyla karşılaşmadıkları bilgisini veren Bülent Tanık, kendi görev döneminde yenilenen ve yeniden yapılan parklarıyla Çankaya'nın 1 milyon metrekare kadar yeşil alana kavuştuğunu söyledi. Vatandaşlardan çöplerin toplanması konusunda da memnuniyet aldıklarını belirten Tanık, kimi ziyaretlerinde vatandaştan gelen daha fazla sayıda gündüz bakımevi taleplerini çok önemsediklerini ve hali hazırda 9 gündüz bakımevi olduğunu yapımı devam eden 2 gündüz bakımevi ile yapılacak olanlarla birlikte 15 gündüz bakımevini Çankaya'ya kazandıracaklarını ifade etti.

Vatandaşlarla yaptığı görüşmelerde Türkiye'nin önemli bir sorunu olan işsizlik konusunun Çankayalıların da gündeminden düşmeyen bir konu olduğunu ve vatandaşların işsizlik sorunuyla kendilerine başvurduğunu belirten Tanık, "Belediye olarak istihdam konusunda sınırları zorluyoruz. Devletin tanıdığı norm kadro sınırlaması hem belediye hizmetleri açısından hem de istihdam açısından önemli bir rol oynuyor. Belediye şirketlerimizde elimizden geldiğince istihdam yaratıyoruz. Biz de bu soruna ancak bu yolla çözüm olmaya çalışıyoruz. Üstelik emeğin paha biçilemez olduğu anlayışıyla tüm çalışanlarımızı sendikal güvenceyle çalışabilmeleri için önemli adımlar attık" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tanık Gezerek Sorunları Çözüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement