Başkan Ürgüp Stso'da Avrupa Sivaslılar Birliği Üyeleriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Başkan Ürgüp Stso'da Avrupa Sivaslılar Birliği Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Başkan Ürgüp Stso\'da Avrupa Sivaslılar Birliği Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Avrupa Sivaslılar Birliği (ASBİR) üyeleri ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda (STSO) bir araya geldi.

27.12.2013 08:53

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Avrupa Sivaslılar Birliği (ASBİR) üyeleri ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda (STSO) bir araya geldi.

STSO'dan düzenlenen programa Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, STSO Meclis Başkanı Necati Şahin, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ve ASBİR Genel Başkanı Ekrem Taştan katıldı.

Programda konuşan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım,"Avrupa'da yaşayan Sivaslı hemşerilerimizle bir aradayız, daha önce de çeşitli vesilelerle bir araya geldik. Sürekli yakın ilişkiler kuramasak da gönlümüz bir Avrupa'da sanayici anlamında arkadaşlarımız söz sahibi oldular bu sevindirici bir durum. Sivaslılar olarak ortak hareket etmeyi öğrenmemiz gerekiyor, birlikte olmayı becerebilirsek daha da gelişen bir ilimiz ve daha gelişmiş bir temsil olur. Sıcak çermik kaplıcalarımızda iki firma yatırım yapıyor. Kimse kimsenin rakibi değil. Sıcak çermik çok sayıda yatırımcıya ev sahipliği yapılacak kapasitedir. Sivas'a bugünden yatırım yapan yarinkinden daha karlı olacaktır " dedi.

ASBİR Genel Başkanı Ekrem Taştan ise, "Yaklaşık 25 kişi ile Sivas ziyaretindeyiz ziyaretimizin amacı sizlerle bir araya gelmek sosyal imkanları ve bağları güçlendirmek Sivas ve Türk kültürünü öğrenmek unutturmamak amacıyla kurulmuş bir derneğiz tabii ki bununla berber Sivas'ımıza nasıl katkı sağlarız düşüncesi de var daha önce bin çocuğu giydirme, engelli araç dağıtımı, Sivas'a yüz bin ağaç ve diğer kamu kuruluşlarımıza bağışlamayı bulunduğumuz projelerimiz var yani elimizden geldiğince Sivas'a katkı yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, "Burada sizlerle bir arada olmak çok önemlidir. Bundan birkaç ay önce beni Almanya'ya davet ettiler orada birkaç gün birlikte olduk. Sivas'ın birliği beraberliği her şeyin öncesindedir, Sivas'ın güç alacağı ana noktalar İstanbul ve Avrupa'daki hemşerileridir. Sivas Belediye Başkanlığı olarak bizler sıcak çermikte suyun kullanılması çetabın kurulması gibi konularla da çalışmış ve öncü olmak için iki tane oteli sosyal alanları havuzları reglasyon alanlarını yaparak çorbada tuzu bulunan kurum olmuştur. Çermiklerimizde yapılan yatırımları çok önemsiyorum şu anda iki yatırım var ama yetmez bu manada şehrimizin kültürel ve tarihi özelliklerinin ön plana çıkarılarak Avrupa'dan ve dünyadan büyük katkılar alacağına inanıyor gelecekte çok daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Ürgüp Stso'da Avrupa Sivaslılar Birliği Üyeleriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement