Başkan Yağcı'dan Adana Sanayi Odası'na Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Başkan Yağcı'dan Adana Sanayi Odası'na Ziyaret

Başkan Yağcı\'dan Adana Sanayi Odası\'na Ziyaret

Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı'nın Adana Sanayi Odası (ADASO) Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler ve Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök'ü ziyaretinde "Adana'nın Teşvik ve İmar sorunları" masaya yatırıldı.

05.06.2012 11:34

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)

Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı'nın Adana Sanayi Odası (ADASO) Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler ve Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök'ü ziyaretinde "Adana'nın Teşvik ve İmar sorunları" masaya yatırıldı.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Civan Serintürk ve Erol Kavlak, Genel Sekreter Gazi Yılmaz ile Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkan Yardımcıları Fahrettin Coşkun, Zafer Kara, Faruk Aytek, Mehmet Aslan ve Yalçın Limoncu'nun hazır bulunduğu ziyarette, ülke ve kent ekonomisi gündeme geldi. İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, Ak Parti iktidarı döneminde ekonomik verilerde olumlu gelişmeler sağlandığını, 2002'de 3 bin 300 dolar olan kişi başına düşen milli gelirin 10 bin 500 dolara ulaştığını bildirdi.

Ekonomideki en önemli sıkıntının cari açık olduğunu belirten Yağcı, açıklanan teşvik paketiyle bu sorunun çözümü konusunda önemli sonuçlar alınacağına inandıklarını vurguladı.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök de, Adana'nın geçmişte teşvik uygulamalarından zarar gören illerin başında yer aldığını, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında 10. sıradan 16.sıraya gerilemesinde önemli etken olduğunu söyledi.

Son açıklanan teşvik paketinin Adana'nın beklentilerinden uzak olduğunu, yatırımların çevre illere kaymasından endişe edildiğini vurgulayan Başkan Sürenkök, "Teşvikle ilgili yayınlanacak yönetmeliklerde Adanalı yatırımcıların endişelerini gidermeye yönelik değişiklikler gerçekleştirilmelidir. İktidar partisi olarak bu konunun takipçisi olunmasını istiyoruz" dedi.

Adana'daki imar sorununun çözümüne yönelik somut adım atılarak çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Sürenkök, "İnşaat yapmak için kimse ruhsat alamıyor. İnşaatın metrekare maliyetinde arsanın payı 300 liradan 1000 liraya yükseldi. Böyle olunca da fiyatlar yükseliyor, olumsuzluğun faturası vatandaşa çıkıyor"

diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yağcı'dan Adana Sanayi Odası'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement