Başkan Yıldırım'dan Müteahhitlere Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Başkan Yıldırım'dan Müteahhitlere Teşekkür

Mersin merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, müteahhitler ve meslek odaları ile yaptıkları görüşmeler sonucunda, ilçedeki inşaatların projelere uygun yapılmasını sağladıklarını söyledi.

09.01.2012 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, müteahhitler ve meslek odaları ile yaptıkları görüşmeler sonucunda, ilçedeki inşaatların projelere uygun yapılmasını sağladıklarını söyledi. Yıldırım, müteahhitlere teşekkür etti.

Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiği dönemde ilçede inşaat ruhsatı alınması konusunda bazı sıkıntılar bulunduğunu belirtti. İnşaat ruhsatı almak için belediyeye başvurusunu yapmış ancak, ruhsat harcını ödemediği için ruhsat almamış, buna rağmen inşaatına başlamış ve devam eden bir yapı bulunduğunu kaydeden Yıldırım, sorunu çözmek için yoğun çaba harcadıklarını dile getirdi. "İnsanları alışkanlıklarından sıyırmanız çok kolay olmuyor" diyen Yıldırım, Mezitli ilçe sınırları içerisinde 40 civarında müteahhidin inşaat yaptığını aktardı. Geçmişte çok fazla denetim olmadığı için ilçede taşkın inşaatlar, projeye uygun olmayan şekliyle çalışmalar sürdürüldüğünü anlatan Yıldırım, "Ama bugün 5 defa müteahhitlerimizle ve meslek odalarımızın başkanları ile yaptığımız görüşmelerin sonucunda belli bir noktaya geldik. Herkes belli bir plan ve program çerçevesinde çalışmalarını yürütmek durumunda kalıyor. O nedenle tam rahatladık demesek de önemli oranda bunları aştık. Bütün müteahhitler biliyor ki, çalışmalarımız titizlikle devam ediyor, kontrollerimiz devam ediyor. Ayrıca 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren de yapı denetim firmalarının hayata geçirilmesiyle onların denetimi de sürüyor. Ben, müteahhitlere teşekkür ediyorum, çok büyük oranda onlar da projeye uygun çalışmayı sürdürüyorlar. O bakımdan biraz rahatladık" dedi.

Mezitli'nin önemli bir kent olduğunun altını çizen Uğur Yıldırım, şanslı bir ilçede görev yaptığını vurguladı. Doğusundan batısına 17 kilometreye kadar uzanan bir mesafede görev yaptığını dile getiren Yıldırım, 15 kilometreye yakın deniz sahilinin 10, 5 kilometresinde denize girilebilecek alanlara sahip olduklarını ifade etti. Bu çerçevede Mezitli'nin turistik bir kent olmasının önünün açık olduğunu söyleyen Yıldırım, bir turizm kenti olabilmek için ise sadece otellerin yapılmasının yetmeyeceğine işaret etti. "Öncelikle temiz bir deniziniz olacak, kıyılarınız temiz olacak. Turist geldiği zaman konaklama olanaklarını karşılayabileceğiniz yatak sayınız olacak. Ne yazık ki, bugün sadece Mezitli'de değil, Mersin'in tamamında bu eksikliği yoğun biçimde hissediyoruz" diyen Başkan Yıldırım, arıtma tesisinin önemi üzerinde de durdu. Mersin Su ve kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü'nün, doğu arıtma tesisinin ardından batı arıtma tesisini de Mezitli'de yapacağını anımsatan Yıldırım, süreci şöyle anlattı: "Bu tesisle ilgili Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak Müdürlüğü'nden 70 bin metrekarelik bir alanın tahsisini istedi. Uzun ve yoğun bir çalışmanın sonucunda bu tahsis de bugünlerde sonlandı. Dış kredi gereksini olacağını düşünüyorum ama 2011 bütçesi içerisinde zaten ödeneği de konulmuştu. Sanırım 2012'den başlayan bir süreç içerisinde batı arıtma tesisimiz de tamamlanacak."

Arıtma tesisinin birkaç yıl içinde tamamlanmasıyla başta Mezitli olmak üzere Mersin'in tertemiz bir denize kavuşacağının altını çizen Yıldırım, "Buna paralel olarak kıyılarımızda bizim yapacağımız düzenlemelerle ve turizm yatırımcılarının bundan sonrasında yapacakları konaklama ihtiyaçlarını karşılayacak mekansal alanların yaratılmasıyla turistlerin buraya gelmesi ve geldiklerinde de memnun ayrılmaları mümkün olacak. Çünkü sadece denizimiz ve güneşimizle değil yaylalarımızla da turistlere hizmet sunma olanağımız var. Turistlerin 1 saat içinde Torosların tepesine kadar çıkabilecekleri bir kentte yaşıyoruz ve bunu da bir şans sayıyoruz. Tabi bütün bunlara paralel olarak ve hepsinin ötesinde 5 binlik nazım imar planlarımızın yapılmış olması gerekiyor" diye konuştu.

Bu ay içerisinde 5 binlik nazım imar planının Yenişehir ilçesinden başlayarak Büyükşehir Belediye Meclisi'ne geleceği bilgisini veren Yıldırım, Mezitli ilçesinin 5 binlik planının da ikinci sırada görüşüleceğini belirtti. Belediyenin teknik elemanlarının, Büyükşehir Belediyesi'nce oluşturulan çalışma grubu ile Mezitli'nin modern, yaşanabilir bir kent görünümüne kavuşmasını sağlayacak çalışmaları birlikte yürüttüklerini anlatan Yıldırım, "İyi bir 5 binlik planımızdan sonra binlik uygulama planlarımızı da biz yapınca daha yaşanabilir bir Mezitli'yi kısa süre içerisinde hayata geçirmemiz mümkün olacak" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yıldırım'dan Müteahhitlere Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement