Bastem 7 Yıllık Hizmet Dönemini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Bastem 7 Yıllık Hizmet Dönemini Değerlendirdi

Bastem 7 Yıllık Hizmet Dönemini Değerlendirdi

Horasan Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, düzenlediği toplantı ile 7 yıllık hizmet dönemini değerlendirdi.

15.03.2012 12:50

Horasan Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, düzenlediği toplantı ile 7 yıllık hizmet dönemini değerlendirdi. Başkan Bastem, "Göreve geldiğimiz günden itibaren boş durmadık, Horasan'ı ilklerle tanıştırdık" dedi.

Başkan Bastem, Horasan Belediyesinin 2004 yılından bu zamana kadar trilyonlarca liralık yatırım yaptığını vurgulayarak, "Bu hizmet ve yatırımların hepsi Horasan

için, ilçe halkı hizmetlerin en iyisine layıktır. Biz belediyeye geldiğimizde ilçe halkını hizmetlerimize dahil ettik. İlçe halkının bize vermiş olduğu destekler sayesinde hizmetlerimiz gerçekleştirdik. İlçemizi hizmetle tanıştırdık. Belediyenin var olan imkanlarını en verimli şekilde kullanarak biryandan biriken 12 milyar lira borcunu öderken bir yandan da ilçe halkının beklediği hizmetleri gerçekleştirmiş olduk" dedi.

Horasan'a yeni bir kimlik kazandırdıklarının altını çizen Başkan Bastem yapılan hizmetleri yeterli bulmadıklarını önümüzdeki yıl yenilerinin bu hizmetlere yenilerinin de ekleneceğini söyledi.

YOL YAPIMI

Bastem, daha sonra şunları kaydetti; "Belediyeye geldiğimiz

yıl içerisinde ilçenin ana caddelerini, kaldırımlar ve sokak aralarındaki yolların parke kilit taşı yaparak modern bir görünüme kavuşturduk. Bu güne kadar 140 bin metre kare parke kilit taşı yaptırdık buda belediyeye yaklaşık 1,5 milyar lira mal oldu. Bir taraftan borç yükünün altında ezilmemeye ve ilçemizi

ezdirmemeye çalışırken, bir taraftan da seçimler öncesi verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmeye başladık"

İÇME SUYU SORUNUNU

"İçme su ihtiyacının karşılanabilmesi için yeni su kuyularını faaliyete geçirerek, içme suyu sıkıntılarını gidermiş olduk.Alt yapı çalışmalarına da önem vererek, Adnan Menderes Mahallesine 14 kilometrelik alt yapı boru döşemesi gerçekleştirdik. İçme suyu şebeke borularının çok eski olması nedeniyle sürekli arıza veriyordu. İçme suyu ana şebeke borularının yenilenerek su kesintisinin önüne geçildi.Horasan Asri mezarlığı sulama şebekelerinin yanında ayrıca yeni faaliyete geçen Horasan Devlet Hastanesi su ve alt yapı şebekelerinin yapımını tamamladık. Bu çalışma için 250 bin TL harcama yaptık"

BİRİKEN İŞÇİ BORÇLARINI VE MAAŞLARI ÖDEDİK

"Bir yandan ilçe halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışırken diğer yandan 12 milyar borç yükü altında ezilen belediyenin borçlarını ödemeye başladık. İlk geldiğimiz yıllarda belediyen işçisinin 3 yıllık biriken maaş ve emekli ikramiyeleri ile birlikte aylık maaşlarını beraber ödemeye başladık. Bu gün belediyenin işçi ve emekliye borcu kalmadı. Ödediklerimizin dışında İller Bankasına payımıza ayrılan ödeneğin büyük bir kısmı geçtiğimiz yıllardan biriken icra borçlarına payımızdan her ay kesinti yapılmaktadır. Öyle ki; bu kesintilerin miktarı oldukça yüksek. Kesintisi yapılan bu para sıcağı sıcağına her ay Horasan'a gelseydi; Bu para ile Horasan'ımızın birçok sorunu çözülürdü. Tüm bu imkansızlıklara rağmen yaşadığımız şehri çağdaş bir görünüme kazandırdık"

MAKİNA EKİPMAN DESTEĞİ

"Belediyemizin ilçe insanına zamanında daha iyi bir hizmet verebilmesi için 1 milyar

TL ödeme yaparak, hizmet araçları satın aldık. Belediyeye ait hizmet araçlarının çok eski olması nedeniyle sürekli arıza verdiğinden hizmetlerimizi zamanında gerçekleştirmekte oldukça zorluklar yaşıyorduk, Belediyemize bir milyar lira tutarında hizmet araçları satın aldık. İlçemizin Su, alt yapı çalışmalarını yapımında kullanılmak üzere bir eskavatör, ve diğer hizmetleri için yangın söndürme aracı, tam donanımlı bir cenaze aracı, çevre temizliğinde kullanılmak bir çöp aracı

şehir içi taşımacılığı için iki tane şehir içi otobüsü ile birde süpürge aracı satın aldık ayrıca belediyemizin makam aracını da yeniledik. Kış şartlarında bu araçları park edebilmek için ilçe yakınındaki orman fidanlığında geniş kapsamlı Kalorifer ısıtmalı bir araç garajı inşaa ettirdik. Ayrıca garajı yanına birde işçilerimizin dinlenebileceği bir bina yaptırarak işçilerimizin hizmetine sunduk"

SOSYAL HİZMET AÇILIMI

"Belediye hizmet binası arka tarafında İlçe halkının aileleriyle birlikte gelip dinlenebileceği ve oturabileceği bir çay bahçesi yaptırarak hizmete sunduk.

İlçe halkının sosyal aktivitelerini artırmak ve zamanlarını değerlendirmek amacıyla orman fidanlığı içerisinde bir yıl önce yaptırmış olduğumuz halı sahamızı hizmete açarak ilçe insanının hizmetine sunduk. Bir yıl önce hizmete açılan halı sahamızın yanına ilçe halkımızın dinlenebileceği bir Kafeterya ve düğün salonu yaptırdık"

ULAŞIMDA ÖZELLEŞTİRME

"Daha önce belediye araçlarıyla yapılan yolcu taşımacılığına son vererek, özelleştirme yaptık. İlçe genelinde minibüsçüleri bir araya getirerek, ilçemize yakışır şekilde modern dolmuşlar aldırdık, Horasan Erzurum arası taşımacılığı belediye özel halk otobüs işletmesi olarak özelleştirdik. Böylelikle ulaşımı daha kaliteli bir hale getirmiş olduk"

HALK PAZARI

İlçe halkının daha uygun alış veriş yapabileceği ve kendi ürettikleri ürünlerini pazarlayabilmesi açısında hafta da bir kurulan halk pazarı oluşturduk. Haftada bir.Kurulan halk pazarından bütçesine göre daha uygun alış verişini yapan ilçe halkı hem de kendilerinin ürettikleri ürünlerini pazarlama imkanına sahip olmuş oldu.

HORASAN'A YENİ VİZYON

"Önceki görünümüyle çok kötü bir durumda olan ilçenin çehresini yeşillendirerek modern ve yaşanabilir bir duruma getirdik.ve bu çalışmalarla ilçemize yeni bir kimlik kazandırmış olduk..Bundan sonraki zamanlarda ilçemizin çehresini değiştirecek yeni düzenlemeler yapmayı hedefliyoruz"

EĞİTİME KATKI

"İlçe halkının yıllardır özlemini çektiği Horasan Meslek Yüksek Öğretim okulunun açılışını gerçekleştirdik. Bu yıl öğrenci alımına başlayacak olan Meslek Yüksek Okulu İlçemize büyük katkılar sağlayacaktır. Meslek Okuluna gelecek öğrenci kesimi ilçe ekonomisine büyük katkı sağlanacaktır. Bunun yanında İnönü mahallesinde belediyeye ait olan arsayı ana okulu yapımı için milli eğitime tahsis ederek, okul öncesi eğim verebilen yeni bir ana okulu yapımına katkı sağlamış oldık."

MODERN KESİM HANE

"İlçe merkezindeki kasaplarımızın daha sağlıklı hijyenik bir ortamda kesimlerini yapabilmeleri için Modern bir kesimhane yaptırarak, kasaplarımızın hizmetine sunduk. Kesilen hayvanların kontrolleri belediye veterinerimiz tarafından sağlık kontrolünden geçirilmektedir.Belediyemiz tarafından görevlendirilen personeller tarafında günün her saatinde kesim hane temizliği yapılarak, halkın sağlığı konusunda gereken tedbirler alınmaktadır"

SOSYAL ETKİNLİKLER DÜZENLEDİK

İsmini ilçemize veren Horasan Baba Türbesini baştan sona kadar yenileyerek modern bir hale getirdik. Her yıl olmak üzere Horasan Baba adına festivaller düzenliyoruz Buradaki gayemiz hem O büyük zatın ismini yeni nesillere aktarma, hem dışarıdaki Horasanlıları ilçemize davet ederek hasret gideriyor ve ilçe insanının bir araya getirerek kaynaşmalarını sağlıyoruz."

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bastem 7 Yıllık Hizmet Dönemini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement