Batman Havaalanına Ambargo mu Uygulanıyor ? - Son Dakika
Yerel

Batman Havaalanına Ambargo mu Uygulanıyor ?

Batman Havaalanına Ambargo mu Uygulanıyor ?

Ulusal ve uluslar arası hava ulaşımının haber sitesi AirportHaber, Batman Havaalanını yazdı.

09.06.2014 17:00  Güncelleme: 17:05

Haberini 'Uçmak İsteyen Çok Uçabilen Yok' başlığıyla duyuran site, uçuş taleplerinin ret edilmesine tepki gösterdi.

Haberde, Türkiye'de sivil havacılık sektörünün hızla gelişimine rağmen bazı meydanlardan yurtdışına direkt uçuş taleplerinin geri çevrildiğini, bunun son örneği ise Batman Havalimanı olduğu belirtildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından işletilen Batman Havalimanı'ndan yurtdışına uçak seferi düzenlemek isteyen şirketlere hudut kapısı olmadığı gerekçesiyle taleplere "ret" yanıtı veriliyor.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; geçtiğimiz yıl Pegasus Havayolları bu yıl da Borajet, Batman'dan KKTC'ye direkt sefer düzenlemek için talepte bulundu. Ancak her iki şirkete de hudut kapısı olmadığı gerekçesiyle olumsuz yanıt verildi.

Irak Havayolları'da geçtiğimiz günlerde direkt uçuş planladığı ancak bu durumdan dolayı direkt uçuş planlarının rafa kaldırıldığı iddia edildi.

İddiaya göre; Batman'daki iş adamlarının talepleri doğrultusunda Bağdat-Batman arasında haftada karşılıklı 2 gün sefer düzenlemek isteyen Irak Havayolları, Mayıs ayında uçuşları başlatmayı planlıyordu.

Şirket, Batman Havalimanı'nın hudut kapısı olmaması nedeniyle şimdilik bu planını rafa kaldırdı.

Öte yandan Irak Havayolları'nın Türkiye temsilcisi Miad Tur'dan AirportHaber'e yapılan açıklamada, Batman'a sefer düzenlemek üzere herhangi bir resmi girişimlerinin olmadığı belirtildi.

Gümrük Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre; Batman Havalimanı'na 'Hac Dönemi'nde geçici hudut kapısı statüsü verildiği ve bu dönemin bitişiyle birlikte hudut kapısının kapatıldığı öğrenildi. Türkiye Cumhuriyeti'nde bir havalimanının daimi "Hudut Kapısı" olması için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman Havaalanına Ambargo mu Uygulanıyor ? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement