Batmanlı Çiftçiler Karadeniz'i Gezecek - Son Dakika
Yerel

Batmanlı Çiftçiler Karadeniz'i Gezecek

Batmanlı Çiftçiler Karadeniz\'i Gezecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yürütülmekte olan Diyarbakır-Batman-Siirt Kalkınma Projesi kapsamında Batmanlı çiftçiler Karadeniz’e gidecek.

05.05.2014 19:01

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca yürütülmekte olan Diyarbakır-Batman- Siirt Kalkınma Projesi kapsamında Batmanlı çiftçiler Karadeniz'e gidecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Batmanlı çiftçilerin Bakanlıkça Doğu Karadeniz Bölgesi'nde uygulanan DOKAP-TARIM Projesi uygulamalarını yerinde görmek ve üreticiler ile bilgi alışverişinde bulunmak üzere 5-8 Mayıs 2014 tarihleri arasında Giresun ve Trabzon illerini ziyaret edeceği belirtildi. Reçel üretiminde bulunan kadın girişimciler ile çilek üretimi yapan üreticilerin eşleriyle birlikte katıldığı gruba, kendilerine destek veren Bakanlık ve illerde çalışan teknik personel eşlik edeceği kaydedildi. Biri Güneydoğu'da, diğeri Doğu Karadeniz'de, kırsalda yaşayan küçük aile işletmelerinin geçimlerini iyileştirmek, ticari boyuta geçmelerine katkı sağlamak amacıyla her iki projede de üreticilerin üretimlerine ve kırsal yaşamlarına dokunuşlar yapılmak olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Projelerin entegrasyonunu sağlamak, güney ve kuzeyin üreticilerini bir araya getirecek bu program ile Batman ili Sason üreticilerinin DOKAP-TARIM Projesi çilek uygulamalarını yerinde görecek, Karadenizli üreticilerle deneyimlerini paylaşacak ve bilgi alışverişinde bulunacaklardır. Programın ilk gününde Giresun Bulancak İnece köyünde konaklayacak olan Batmanlı üreticiler, Doğu Karadeniz yaşamının içine girecek, eko turizm köyündeki faaliyetleri yerinde görecek, Doğu Karadeniz'in eşsiz doğasıyla fındık bahçeleri arasında Karadenizli üreticilerle güzel vakit geçireceklerdir. Trabzon ve Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerinin önderliğinde, çilek uygulamalarının yanı sıra, Vakfıkebir'de süt işleme tesisi, Of'ta çay fabrikası ziyaret edecek olan üreticiler, kivi üreticileri birliği ile buluşacak, lider başarılı çiftçileri köylerinde ve bahçelerinde ziyaret edeceklerdir. Tarım dışı faaliyetler kapsamında Maçka'da gümüş işleyen ve bugün ticari boyuta geçen Maçkalı genç köylü kızlarıyla tanışacak olan grup, Maçka Kaymakamının misafiri olacak ve Sümela Manastırı'nın muhteşem ihtişamını yakından göreceklerdir. Karadeniz doğası, tarımı ve üreticileri ile tanışacak Batmanlı grubun heyecanının aynısını, onları evlerinde topraklarında misafir edecek Giresun ve Trabzon üreticileri de yaşamaktadır." - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Batmanlı Çiftçiler Karadeniz'i Gezecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement