Battal Mustafa Köyü İçme Suyuna Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Battal Mustafa Köyü İçme Suyuna Kavuştu

Battal Mustafa Köyü İçme Suyuna Kavuştu

Kula'nın Batta Mustafa Köyü'nün içme suyu sorunu Köydes Projesi ile sona erdi.

24.09.2012 15:04

Kula'nın Batta Mustafa Köyü'nün içme suyu sorunu Köydes Projesi ile sona erdi. Sondajla içme suyu çıkarılan köyde daha önce de sondaj çalışmasının yapıldığını ancak yeraltı sularının azalması sonunda kuyunun kuruması sonucu yeniden sondaj yapmak zorunda kaldıklarını belirten Manisa İl Genel Meclisi Üyesi Nedim Güner, "Bu son sondajla saniyede 12 litre akan bir su kuyusu bulduk" dedi.

Çalışmaları inceleyen Güner, köyün en büyük sorununun Köydes Projesi sayesinde çözüldüğünü vurgulayarak, emeği geçenlere teşekkür etti ve susuz köy kalmayacağı sözünü verdi.

Güner, "Bu köyde daha önce de sondaj çalışmaları yapıldı. 2007 yılından buyana belirli yerlerde ve aralıklarla köyde sondaj çalışması yaptık fakat hiç birisinde yeterli suyu bulamadık Küresel ısınma nedeniyle kaynak sularının yanı sıra yer altı suları da azaldı. Açılan sondajlar kurudu. Bu yıl Battal Mustafa Köyü Muhtarı Hüseyin Yıldırım'ın talebi üzerine köye 1 km uzaklıkta Omurbaba mevkii bir sondaj çalışması daha başlattık. Çıkan su, ihtiyacın üzerinde, hem içme hem de sulamada kullanılabilecek nitelikte" dedi.

Battal Mustafa Köyü Muhtarı Hüseyin Yıldırım da, altı yıl sonra çıkarılan suyun kendileri için "yaşama sevinci" olduğunu söyledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Battal Mustafa Köyü İçme Suyuna Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement