Bayburt Belediye Başkanı Polat, Meclis Üyeleri ile Birlikte İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Bayburt Belediye Başkanı Polat, Meclis Üyeleri ile Birlikte İncelemelerde Bulundu

Bayburt Belediye Başkanı Polat, Meclis Üyeleri ile Birlikte İncelemelerde Bulundu

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Belediye meclis üyeleri ile birlikte Bayburt Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve tamamlanan projeleri inceleyerek tesisleri gezdi.

07.10.2013 13:27

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Belediye meclis üyeleri ile birlikte Bayburt Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve tamamlanan projeleri inceleyerek tesisleri gezdi.

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, incelemeler sırasında meclis üyelerine faaliyetler hakkında bilgiler verdi. İnceleme turuna Şair Zihni Kent Ormanı'ndan başlanıldı. Belediye Başkanı Polat ve meclis üyeleri kent ormanında incelemelerde bulundu. Kent ormanının yapım süreci ile ilgili meclis üyelerine bilgiler veren Başkan Polat, Şair Zihni Kent Ormanı'nın, vatandaşlar tarafından dolup taştığını belirtti. Özellikle hafta sonu tatillerini geçirmek için en çok tercih edilen yerin Şair Zihni Kent Ormanı olduğunu belirten Başkan Polat, "184 bin metrekare alan üzerinde içerisinde, kamelyalar, oturma bankları, hizmet binası, 1200 metrekare büyüklüğünde Türkiye haritası şeklindeki havuzuyla her yaştan insana hitap eden Şair Zihni Kent Ormanı'nın renkli görüntülere sahne oluyor." şeklinde konuştu.

Kent Ormanı'ndaki incelemelerini tamamlayan, 'Saklı Cennet' isimli proje ile çalışmaları başlatılan tatil köyünde, yapılmakta olan prefabrik evleri gezen Meclis üyelerine bilgi veren Başkan Polat, bu projenin tamamlanmasıyla birlikte tatil köyünün Bayburt'un en gözde mekan olacağının belirtti

Kent Ormanı'ndan sonra Başkan Polat ve Meclis üyeleri, Yeni Şehir Parkı'nda yaptıkları incelemeler sonrası Masal Parkı'na giderek projesi ve yapımı devam eden Baykent Şelalesini inceledi. Ziyaretine, Veysel Hemedani ve Necmeddin Geylani gibi büyük manevi önderlerin yattığı İmaret Tepe'de inşa edilen Alperenler Türbesi'yle devam eden Belediye Başkanı Polat ve belediye meclis üyeleri, türbe içerisinde yer alan mezarları inceledi. Bu büyük zatların İslamiyet'i tebliğ için yüz yıllar önce İran'ın Geylan ve Hemedan şehirlerinden ilimize geldikleri ve bir daha ayrılmadıklarının bilgisini veren başkan Polat, türbenin geleneklere uygun şekilde sekiz köşeli olarak yükseldiğini söyledi.

Daha sonra İmaret Tepe Sosyal Tesisleri'ne geçen Belediye Başkanı Polat ve meclis üyeleri, alt katı otel, orta katı restoran, üst katı ise kafeterya olacak olan tesisleri gezdi. Meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Polat, mimarisiyle de farklı bir yapı olan İmaret Sosyal Tesisleri'nin tarihi dokuya uygun olarak Bayburt taşı ve traverteni ile kaplandığını ifade eden Başkan Polat, "Burası vatandaşlarımıza gelip dinlenebileceği ve rahat nefes alabileceği imkanları sunacaktır. Çalışmaların tamamlanmasının ardından burası Bayburt'un doğal güzelliğine daha da güzellik katacaktır." dedi.

İmaret Tepe Tesisleri'nde bir süre kalan Belediye Başkanı Polat ve meclis üyeleri, inceleme gezilerini Belediye'ye ait tesisleri gezerek sürdürdü. Meclis üyeleri, Bayburt Belediyesi bünyesindeki ahşap ve taş işleme atölyeleri ile Bayburt İtfaiyesi'nde incelemelerde bulundu.

İncelemelerine Bayburt Belediyesi tarafından yapımı devam eden kaldırım, yol ve istinat duvarı çalışmalarını yerinde izleyen Belediye Başkanı ve beraberindekiler, Kaleardı Mahallesi'nde bulunan şantiye alanında devam etti. Burada yer alan Konkasör tesisini ve parke üretim tesislerini inceleyen heyet, gezi programını Saat Kule Meydanı çalışmalarını gözlemleyerek sonlandırdı.

İnceleme gezisine, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Meclis üyeleri, Selahattin Karaman, Gültekin Çobanoğlu, Yemen Akbulut, Mustafa Uçkan, Selahattin Kondolot, Zeki Şipal, Şahin Kızılaslan ve Yaşar Bİlgeoğlu katıldı. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayburt Belediye Başkanı Polat, Meclis Üyeleri ile Birlikte İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement