Bayburt Doğa Sporları Şenliği Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Bayburt Doğa Sporları Şenliği Düzenlenecek

Bayburt Doğa Sporları Şenliği Düzenlenecek

KUDAKA projesi ile Bayburt Doğa Sporları Şenliği düzenlenecek.

03.06.2013 15:33

KUDAKA projesi ile Bayburt Doğa Sporları Şenliği düzenlenecek. Proje çerçevesinde

Türkiye'nin değişik illerinden 100'ün üzerinde doğa sporu aktivisti Bayburt'ta düzenlenecek yamaç paraşütü, kampçılık, rafting, of road, foto safari ve trekking etkinliklerine katılacak.

Bilim Eğitim Kültür Derneği (BEKDER) tarafından hazırlanan, Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığı ile yürütülen ve Bayburt'ta doğa sporları potansiyelinin belirlenerek, doğa sporları ve doğa turizminin alternatif bir etkinlik alanı olarak Bayburt'ta gelişmesini hedefleyen KUDAKA Projesi "Doğuya Doğru Doğaya Doğru projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Bayburt Konağı'nda gerçekleşen toplantıda proje ile ilgili bilgi veren BEKDER Başkanı Mete Emir, kültür ve doğa turizmi adına son zamanlarda Türkiye'de olduğu gibi tüm dünyada ciddi arayışlar olduğunu belirterek, "Bayburt'ta öteden beri hep doğa turizmi potansiyelinden bahsediliyor fakat gördük ki doğa turizmiyle ilgili yapılmış araştırma ve elde edilmiş veriler çok sınırlı, hatta hiç yok. Biz de buradan yola çıkarak bu projeyi geliştirdik" dedi.

Emir, "Projeyle kentteki doğa turizmi alanlarının tespit edilmesini amaçlıyoruz. Biz bu projenin daha şimdiden çok başarılı olabileceğini düşünüyoruz. Çünkü şu ana kadar ilimizde bir off-road ekibi misafir ettik. Projeyle Bayburt'ta ilk kez bir off-road şenliği düzenleyeceğiz. 40 civarında modifiye araba burada olacak ve şuan onun parkur çalışmasını yapıyoruz. Yine Azerbaycan'dan 40'a yakın misafirimizi burada ağırlayacağız. Yaklaşık 30 ulusal fotoğrafçıyı Bayburt'ta ağırlayacağız ve onlar da Bayburt'un bu doğa turizm alanlarını fotoğraflayacak. Yine Çoruh Nehri'nde rafting şenliği gerçekleştirilecek. Proje kapsamında Soğanlı Dağları'nı kapsayan trekking etkinlikleri olacak. Etkinlikler çerçevesinde elde edilen tüm verileri turizm haritasına entegre edeceği" diye konuştu.

Proje Koordinatörü Mutlu Adak ise, projenin üç aşamada gerçekleşeceğini belirterek, "Bunların birincisi mevcut durum ve potansiyelin tespit edilmesi, ikincisi ivmelenme noktalarının belirlenmesi, üçüncüsü ise doğa turizmi faaliyetlerinin gerçekleştirilmesidir" dedi.

Proje ile doğa turizmi alanlarının tespit edilmesi, kamp alanlarının belirlenmesi, rafting parkurlarının belirlenmesi, foto safari alanlarının belirlenmesi, yamaç paraşütü alanlarının belirlenmesi, Trekking rotalarının belirlenmesi gibi faaliyetlerin gerçekleşeceğini söyleyen Adak, belirlenen alanlara 150 yön levhası ve 10 adet kamelya yapılacağını, ayrıca 2 bin 500 adet harita ve 500 adet foto safari katalogu hazırlanacağını söyledi.

Bayburt Konağı'nda düzenlenen toplantıya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Alparslan Katırcı, BEKDER Başkanı Mete Emir, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, bazı dernek yöneticileri ile basın mensupları katıldı. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayburt Doğa Sporları Şenliği Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement