Bayburt'ta Mevlana ve İnsan Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Bayburt'ta Mevlana ve İnsan Konferansı Düzenlendi

Bayburt\'ta Mevlana ve İnsan Konferansı Düzenlendi

Bayburt'ta, Mevlana'nın 741. vuslat yıl dönümü anma törenleri kapsamında Mevlana ve İnsan konulu konferans düzenlendi.

18.12.2014 14:47  Güncelleme: 14:55

Bayburt'ta, Mevlana'nın 741. vuslat yıldönümü anma törenleri kapsamında "Mevlana ve İnsan" konulu konferans düzenlendi.

Bayburt Üniversitesi Fikir ve Aksiyon Kulübünce İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu'ndaki konferansa Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, bazı öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Nevzat Aydın, günümüz insanının en önemli probleminin değerler olduğunu belirtti.

Bunun altında yatan nedenlerin ise değerlerin tanınmaması, bilinmemesi yabancılaşma olduğunu ifade eden Aydın, "İşte Mevlana'da aslında Anadolu'nun manevi mimarlarından, Anadolu'ya sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü getiren, yaşatan, ahlakın güzelleşmesi ve bilginin, iyiliklerin tamamlanması konusunda irfan geleneğinin önemli temsilcilerinden birisidir. İslam tefekküründe çok önemli bir yeri vardır ama maalesef çağımız insanı Mevlana'yı yeteri kadar tanıyamıyor, anlayamıyor ve mesajlarına vakıf değil" dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Tasavvuf Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsa Çelik de Mevlana'nın, Allah'ın sevdiği ve kainata sevdirdiği bir zat olduğunu anımsattı.

Çelik, şunları kaydetti:

"Hazreti Mevlana'nın derdi davası insandır. Bedenen, sureten insan yaratılmışız, sireten, ahlaken de insan olalım. Bütün eserlerinin bel kemiği, temel felsefesi insandır. O yüzden insanın iki düşmanına dikkat çeker. Maneviyatımızın iki mikrobu nefis ve şeytandır. Kur-an'ı Kerim'de nefis 298 yerde geçer. Hazreti Mevlana, Mesnevi'nin çeşitli yerlerinde nefse çokça yer verir, daha çok nefsi emmareden bahseder." - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayburt'ta Mevlana ve İnsan Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement