Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepkiler

Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar Çankırı'da protesto edildi.

23.11.2015 17:45

Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar Çankırı'da protesto edildi.

Türkiye Kamu-Sen Çankırı Temsilcisi üyeleri, Esed rejiminin Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılarını Karatekin Parkı'nda protesto etti.

Kamu-Sen Çankırı Temsilcisi Nuh Yalçın, Bayırbucak Türkmenlerine yapılanın büyük oyunun  parçası olduğunu söyledi.

Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran'ın da desteğiyle Türkmendağı'nda ilerleyen Suriye ordusunun bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son vermek istediğini belirten Yalçın, "Şu anda 10 bin kadar sivil, bombalardan kaçarak Türkiye sınırına akın ederken 25 bin dolayında Türkmen kardeşimiz de bir katliamla karşı karşıyadır. Soydaşlarımız çok zor durumdadırlar. Bu saldırıların amacı Türkiye ile Suriye arasında Türkmensiz bir hat oluşturmak, bölücü örgüt ve İsrail'in arzuladığı Büyük Kürdistan emeline biraz daha yaklaşmaktır" dedi.

Türkmenlere her türlü desteğin verilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, şunları söyledi:

"Türk milleti de artık aklını başına almalı ve en azından terör örgütü yandaşlarının Kobani'ye sahip çıktığı kadar, Filistin için olduğu kadar, yanı başındaki Türkmen kardeşine sahip çıkmalıdır. Bu bakımdan hem stratejik olarak hem de insani bakımdan Bayırbucak Türkmenlerine korumak ve bölgedeki katliam tehdidini ortadan kaldırmak hayati derecede önem taşımaktadır. Bu bölge Türkmen kontrolünden çıkarsa, Suriye sınırımızda bir PKK/PYD hattı kurulacak ve Türkiye, Suriye sınırı terör örgütünün hakimiyet alanına girecektir."

Yalçın, bölgede yaşananların herkesin vicdanını sızlattığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türk devleti, büyük olacaksa sınırlarımız dışındaki kardeşlerimizle büyüyecektir. Tarih bu sorumluluğu Türkiye Cumhuriyeti'nin omuzlarına yüklemiştir. Bölgede yaşananlara, başta Türk Hükümeti olmak üzere tüm dünya devletleri kısa zamanda müdahale etmeli ve Türkmenler üzerinden devletimize karşı oynanan bu oyun mutlak surette bozulmalıdır."

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement