Bayraklı Belediyesi 4,5 yılda 19 bin 945 sokak hayvanına sağlık ve bakım hizmeti verdi - Son Dakika
Yerel

Bayraklı Belediyesi 4,5 yılda 19 bin 945 sokak hayvanına sağlık ve bakım hizmeti verdi

Bayraklı Belediyesi 4,5 yılda 19 bin 945 sokak hayvanına sağlık ve bakım hizmeti verdi

Bayraklı Belediyesi, kültürel ve sosyal çalışmalarının yanı sıra sokak hayvanlarına yönelik faaliyetleriyle de dikkat çekiyor. Son 4,5 yılda 19 bin 945 sokak hayvanına sağlık ve bakım hizmeti sunan belediye, tedavi, aşılama, kısırlaştırma gibi işlemleri gerçekleştiriyor. Ayrıca, su ve mama bırakma, kedi yuvası yapma gibi çalışmalar da sürdürülüyor. Bayraklı Belediyesi'nin ikinci Veteriner Hizmetleri Birimi olan 'Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi' de hizmete açıldı.

08.12.2023 11:37  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı Belediyesi 4,5 yılda 19 bin 945 sokak hayvanına sağlık ve bakım hizmeti verdi. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Bayraklı Belediyesi olarak sokak hayvanlarımızı sahipsiz bırakmıyoruz. Her alanda olduğu gibi, sağlıkta da eksiksiz bakım ve tedavi hizmetimizi aralıksız sürdüreceğiz" dedi.

Bayraklı Belediyesi 4,5 yılda 19 bin 945 sokak hayvanına sağlık ve bakım hizmeti verdi. Yerinde ya da klinikte uygulanan; tedavi, aşılama, bakım ve kısırlaştırma işlemleriyle can dostlar yalnız bırakılmıyor. Sokak hayvanlarına poliklinik, rehabilitasyon, beslenme, barınma gibi temel konularda aralıksız çalışmalarını sürdüren belediye, bu kapsamda son 4,5 yılda vatandaşlardan gelen 19 bin 601 talebi değerlendirdi ve bakıma muhtaç 19 bin 945 sokak hayvanı tedavi edildi. Bu süreçte 4 bin 724 kuduz aşısı yapılırken, 4 bin 837 sahipsiz hayvan kısırlaştırıldı. 306 can dost ise sahiplendirilerek sıcak yuvaya kavuşturuldu. Ekipler, ilçenin 70 noktasına da su ve mama bıraktı, yeni kedi yuvaları yapıldı.

Doğançay'ın ardından ikinci Veteriner Hizmetleri Birimi'ni Mansuroğlu Mahallesi'nde tamamlayıp, hizmete açan Bayraklı Belediyesi, binaya 'Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi' ismini verdi. Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün ikinci birimi olarak hizmet veren merkez, rehabilitasyon, yoğun bakım, kan sayımı, ozon tedavisi, ultrason, kan ve dışkı parazitleri tanı ve tedavisi gibi işlemleri üstleniyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için çalışıyoruz. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımızın destekleri de çok önemli. Özellikle kış aylarında yemek ve su bulmakta zorlanan sokak hayvanlarımıza toplum olarak sahip çıkmalıyız. Bayraklı Belediyesi olarak sokak hayvanlarımızı sahipsiz bırakmıyoruz. Her alanda olduğu gibi, sağlıkta da eksiksiz bakım ve tedavi hizmetimizi aralıksız sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraklı Belediyesi 4,5 yılda 19 bin 945 sokak hayvanına sağlık ve bakım hizmeti verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement