Bayramiç Belediye Başkanı Uygun: "Görüntülenen Yer, Barınak Değil" - Son Dakika
Yerel

Bayramiç Belediye Başkanı Uygun: "Görüntülenen Yer, Barınak Değil"

Bayramiç Belediye Başkanı Uygun: "Görüntülenen Yer, Barınak Değil"

Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, sokak hayvanlarıyla ilgili sosyal medya üzerinden kamuoyuna yansıyan görüntülerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, “Görüntülenen yer, barınak değil” dedi.

10.01.2023 14:43  Güncelleme: 14:47

Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, sokak hayvanlarıyla ilgili sosyal medya üzerinden kamuoyuna yansıyan görüntülerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, "Görüntülenen yer, barınak değil" dedi.

Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, geçici hayvan barınağıyla ilgili sosyal medya üzerinden kamuoyuna yansıyan görüntülerle ilişkin açıklamada bulundu. Görüntülenen yerin barınak olmadığını vurgulayan Başkan Uygun, şöyle konuştu:

"Bulunan alan, sokak hayvanlarımızın belirli bir süre gözetim altında tuttuğumuz bir yerdir. Burası barınak değildir. Modern, hijyenik ve güzel koşullarda rehabilite edilecek bir barınak için gerekli çalışmaları yapmaktayız. Projesi çizilen sokak hayvanları geçici barınma ve bakımevi, şu an ihale aşamasındadır. Barınak için 2 defa ihale yaptık yaklaşık maliyette yapacak müteahhit bulamadık. Ülke ekonomisi ve artan fiyatlar nedeniyle müteahhitler ihaleye girmiyor. Buna rağmen konuyla ilgili çalışmalar ve görüşmeler yapmaya devam ediyoruz. Sokak hayvanlarıyla ilgili tarafımıza yapılan sözlü saldırı ve suçlamalar, boşadır. Sokak canlılarına gereken özeni gösteren bir kişiyim. Yönetime geçtiğimiz günden bugüne üzerinde en çok düşündüğümüz konu oldu. İlçemizde sokakta yaşayan can dostlarımızın beslenebilmesi için belirli bölgelerde mama noktaları oluşturduk. Yaklaşık 30 ton mama kullandık. Belediye çatısına veteriner hekimimizi dahil ederek 120 köpek ve 35 kediyi kısırlaştırdık. 200'e yakın sokak canlısını tedavi ettik. İlçemizi bir kere bile görmeyen, nasıl bir yaklaşım sergilediğimizi bilmeyen insanların yaptığı yorumlar gerçekten bizi üzdü. Gerekli hassasiyetin gösterildiğini bilmelerini isteriz. Her zaman mutlu ve huzurlu bir Bayramiç için hizmet vermekteyiz ve hizmet vermeye devam edeceğiz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Bayramiç Belediye Başkanı Uygun: 'Görüntülenen Yer, Barınak Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement