Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler - Son Dakika
Yerel

Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne köy olarak giren ve muhtar seçimi yapılan Gömü ve Gökçeyaka, belediye başkanını seçmek için sandık başına gitt.

01.06.2014 13:40

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne köy olarak giren ve muhtar seçimi yapılan Gömü ve Gökçeyaka'da, belediye başkanını seçmek için oy kullanıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kanununda yapılan değişiklikle nüfusu 2 binin altında kaldığı için belde statüsü iptal edilen ve Ankara 7. İdare Mahkemesi tarafından tüzel kişiliğinin devam etmesi yönünde karar verilen Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesi, yakınındaki Gökçeyaka köyünü sınırları içerisine mahalle olarak dahil etti.

Yapılacak ara seçimle; belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve mahalle muhtarı yeniden seçilecek Gömü'de, beldeye bağlanma kararı alınan Gökçeyaka'da ise ilk kez belediye başkanlığı seçimi yapıldı. Nüfusu yaklaşık 150 olan ve 70 seçmenin bulunduğu Gökçeyaka Mahallesi'nde vatandaşlar, belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve mahalle muhtarı seçmek için Köy Konağı'nda oy kullandı.

Gökçeyaka'ya bugüne kadar gelen hizmetlerin az olmasından yakınan vatandaşlar, beldeye bağlandıkları için mutlu olduklarını, hizmet gelmesini ümit ettiklerini söyledi.

Gökçeyaka'nın seçimden önceki muhtarı Ünal Akkanat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 70 seçmenin bulunduğunu ve hizmet almak için Gömü'ye bağlandıklarını söyledi.

Seçimin hayırlı olmasını dileyen Akkanat, "Daha fazla hizmet gelmesi için Gömü'ye katıldık. Bakanımız iyi hizmetler yaptı. Afyonkarahisar ve Emirdağ'a yapılanları görüyoruz. Biz de bu hizmetlerden daha fazla yararlanmak istiyoruz" diye konuştu. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement