BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması

"Genel seçimlerde olduğu gibi cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de baraj uygulaması var. 20 milletvekilimiz olsaydı biz de halkımızın karşısına kendi adayımızla çıkmış olacaktık"

09.08.2014 17:38

BBP Genel Başkan Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, "Genel seçimlerde olduğu gibi cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de baraj uygulaması var. 20 milletvekilimiz olsaydı biz de halkımızın karşısına kendi adayımızla çıkmış olacaktık" dedi.

Partisinin Bursa İl Başkanlığı'nda istişare toplantısına katılan Gürhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın gerçekleştirilecek seçimin, millet adına hayırlı olmasını diledi.

Seçim öncesi il il gezerek partilileriyle görüştüklerini belirten Gürhan, şöyle konuştu:

"Büyük Birlik Partisi olarak her zaman cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinden yanaydık. Partimiz kurulduğu günden bu yana bu düşüncedeydik. Gönül isterdi ki seçimlerde kendi adayımızı biz de çıkartalım. Genel seçimlerde olduğu gibi cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de baraj uygulaması var. 20 milletvekilimiz olsaydı biz de halkımızın karşısına kendi adayımızla çıkmış olacaktık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üç adaydan ikisini aday olarak görüyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Ekmeleddin İhsanoğlu da bizden destek almak için geldi. İkisiyle de görüştük. İlkelerimize uygun olarak anlaştığımız isim, Ekmeleddin İhsanoğlu oldu. Belirlediğimiz şablonun içerisine oturmadığı ve ilkelerimize uymadığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermedik."

Gürhan daha sonra partilileriyle sohbet etti. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement