Belçika Heyeti Ebso'yu Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Belçika Heyeti Ebso'yu Ziyaret Etti

Belçika'nın yatırım imkanları EBSO'ta tanıtıldı.

05.11.2014 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, 2015'te Türkiye'nin konuk ülke olacağı Belçika'daki Europalia kültür ve sanat festivalinde, İzmir'in güçlü bir heyetle temsil edileceğini söyledi.

Belçika Başkonsolosluğu Brüksel Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Sabih Akay, Brüksel Yatırım ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Yabancı Yatırımlar Ataşesi Carole Mone ve Yabancı Yatırımlar Uzmanı Dr. François Bernard, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

"Belçika'da Yatırım İmkanları"nın tanıtıldığı ziyarette, heyette bulunan işadamları İzmirli sanayicilerle gıda, çevre teknolojileri, yazılım, mimarlık mühendislik, endüstriyel mutfak ile danışmanlık alanlarında ikili görüşmelerde bulundu.

Gökçüoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, 2015 yılındaki festivalde İzmir'i güçlü bir şekilde temsil edeceklerini belirtti. Gökçüoğlu, EBSO'nun gıdadan tekstile, otomotivden makineye, inşaattan kimya ve petrokimyaya, yenilenebilir enerjiye kadar 64 değişik sektörde faaliyet gösteren 5 bine yakın sanayiciyi çatısı altında topladığını hatırlattı. İzmir'deki 10 organize sanayi bölgesi ve 2 serbest bölgenin de yatırımcıların gözdesi olduğunu belirten İbrahim Gökçüoğlu, "Belçika'da 220 bine yakın vatandaşımız yaşıyor. İzmir ve Brüksel'de öne çıkan sektörlerden başlayarak bir sinerji yaratıp ikili ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz" dedi.

Brüksel Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Akay ise, ilk hedefin sektörel işbirlikleriyle Belçika ile Türkiye arasındaki 6,3 milyar dolarlık ticareti 10 milyar dolara çıkarmak olduğunu söyledi.

Belçika'da dünyanın prestijli sanat festivallerinden Europalia'da önümüzdeki yıl konuk ülke olarak Türkiye'nin ağırlanacağını bildiren Sabih Akay, İzmir'in de burada güçlü bir heyetle temsil edilmesinin önemine işaret etti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belçika Heyeti Ebso'yu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement