Beldesi Kapanan Başkan Gözyaşlarına Hakim Olamadı - Son Dakika
Yerel

Beldesi Kapanan Başkan Gözyaşlarına Hakim Olamadı

Beldesi Kapanan Başkan Gözyaşlarına Hakim Olamadı

Büyükşehir Yasası kapsamında kapanan ve mahalle olarak Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine bağlanan Kızılpınar’da son meclis toplantısı yapıldı.

10.03.2014 09:23

Büyükşehir Yasası kapsamında kapanan ve mahalle olarak Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine bağlanan Kızılpınar'da son meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda duygulanan Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, gözyaşlarına hakim olamadı.

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya başlamadan önce konuşma yapan Başkan Faruk Korkmaz, çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Son meclis toplantısını yaptıkları için hüzünlü olduklarını kaydeden Başkan Faruk Korkmaz, "5 yıllık görev süremiz sona eriyor. Bu sürede Kızılpınar'a yaptıklarımız ortadadır. Birlik ve beraberlik içinde meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte güzel hizmetler yaptık. Zaman su gibi akıp gitti. Şükürler olsun Kızılpınar'a güzel eserler bıraktık. Halkımızın bu zaman zarfında teveccühünü aldık. Oy istemeye gittiğim evlerde vatandaşlarımızın Allah razı olsun demeleri beni çok mutlu ediyor. Bunda meclis üyelerimizin, memurlarımızın ve belediye personelimizin emeği büyüktür. Çerkezköy'de oy istediğimiz zaman vatandaşlarımız mutlu oluyorlar. Çerkezköy'ün ilgisinden memnunuz. Şükürler olsun ki bu milletin duasını ve güvenini almışız" dedi.

"DAHA FAZLA İLGİ OLDUĞUNU GÖRÜYORUM"

Siyasilerin halka yeterince değer verdiği takdirde halkın yalnız bırakmayacağını dile getiren Korkmaz, "Halkımız bu zaman zarfında seçilmiş insanları çok iyi bilmektedir. Belki ileride belli makamlara geleceksiniz. Ama halka mümkün olduğunca değer verin. Halk sizi kabullendiği zaman yalnız bırakmaz. Bu süreç içinde halkımızdan her hangi bir olumsuz bir davranış görmedim. 2004 yılında Belediyeyi aldığımızdaki ilginin daha fazlasını şimdi görüyorum. Yol konusunda diğer siyasi partilerin eleştirilerine maruz kalıyoruz. Suları bağladık. Vatandaşlarımız artık pırıl pırıl su içiyor. Kızılpınar halkı bu fotoğrafları çekenlere gerekli cevabı 30 Mart seçimlerinde verecektir. Çerkezköy'de adaylar kültür merkezi ve düğün salonu projelerini sunuyorlar. Biz bu projeleri yaptık. Onlar ise şimdi bu projeleri üretmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Duygusal anların yaşandığı son meclis toplantısında bütün belediye meclis üyeleri teker teker konuşarak 5 yıllık süre zarfını değerlendirdi. 3 Haziran 1990 yılında kurulan Kızılpınar Belediyesi'nde 24 yılını verdiğini söyleyen Yazı İşleri Müdürü Selahattin Erdem'in duygulanması üzerine Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz göz yaşlarına hakim olamadı.

Ek iki gündem maddesinin oy birliği ile gündeme eklenmesi ve saygı duruşunun ardından başlayan toplantıda ilk olarak İmar Komisyon raporu görüşüldü. İlyas Karakulak'ın 502 ada 4 parseldeki plan tadilat talebi komisyon tarafından uygun görülmedi. Komisyon raporu meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısında daha sonra gündem öncesi meclise sunulan iki önerge görüşüldü. Belediye tarafından yaptırılan ve hisseli bulunan parsellerdeki belediye hisselerinin parsel maliklerine satışı önergesi görüşüldü. İlgili önerge Nevzat Teker ve İbrahim Eren'in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Bir diğer önerge de ise imar uygulaması tamamlanmış bulunan 23'üncü kısım ve 24'üncü kısımda kalan yollara isimlerin verilmesi görüşüldü. Bu kısımlarda bulanan yollara 385'ten başlamak üzere 424 dahil olmak üzere isim verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Meclis gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Meclis üyesi Nevzat Teker vatandaşların sıkıntısını dile getirdi. Su bağlama parasını belediyenin aldığını ve belediyenin bu parayı almaya hakkının olmadığını kaydeden Teker'e Başkan Korkmaz, "Bağlamaya gücü olmayanlar gelsinler. Biz kendilerine her türlü yardımı yaparız" cevabını verdi.

MECLİS ÜYELERİNE PLAKET VERİLDİ

Kızılpınar Belediye meclisinde iyi kötü günleri geride bıraktıklarını ve meclisi sonlandırdıklarını kaydeden Başkan Korkmaz, " Hep birlikte oturup 2009-2014 yılları arasında sapa sağlam, kavgasız gürültüsüz şekilde meclislerimizi noktaladık. Sizlere başarılar diliyorum" dedi.

Çerkezköy Belediyesini kazanacaklarını kaydeden Korkmaz, büyük bir iddiada bulunarak "18 meclis üyesi ve üç kontenjan adayımız ile birlikte meclise gireceğiz. AK Parti ise dört meclis üyesinde kalacaktır" diye konuştu. Konuşmaların ardından 2009-2014 yılları arasında Belediye meclisi üyeliği yapanlara Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz tarafından plaket takdim edildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beldesi Kapanan Başkan Gözyaşlarına Hakim Olamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement