Belediye, Almanya'da Bir Dizi Etkinliklerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Belediye, Almanya'da Bir Dizi Etkinliklerde Bulundu

Belediye, Almanya\'da Bir Dizi Etkinliklerde Bulundu

Edirne Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, Davul Ritim Şov ve Belediye Güreşçileri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için gittiği Almanya'dan döndü.

24.05.2013 18:05

Edirne Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, Davul Ritim Şov ve Belediye Güreşçileri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için gittiği Almanya'dan döndü.

Edirne Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Edirne Belediye Meclis Üyesi Şefik Kondural'ın da katıldığı etkinliklerde Edirne Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, Davul Ritim Şov ve güreşçiler Bremen ve Hannover şehirlerinde, 19 Mayıs Bayramı'nı Almanya'da yaşayan Türklerle birlikte kutladılar.

Edirne Belediyesi Halkoyunları eğitmeni Gürkan Güzelharcan ve Belediye Güreş Antrenörü Talat Çelik'in de bizzat eşlik ettiği Belediye ekipleri, 17 Mayıs 2013 günü Almanya'nın Bremen şehrinde ki ilk gösterilerinde büyük beğeni topladılar. Ekip ilk gün, Bremen'de ki Eyüp Sultan Bahçe Cami Derneği'nin kermesinde gösteriye çıkan Halkoyunları Topluluğu, Davul Ritim Şov sahne aldı. Kermeste ki gösteriye Hannofer Başkonsolosu Mehmet Günay, Hannofer Başkonsolos Yardımcısı Abdullah Metin Durmuş, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Edirne Belediye Meclis Üyesi Şefik Kondural, Eyüp Sultan Bahçe Cami Derneği Başkanı Harun Şaşmaz ve Vegesack Polis Şefi Holger Voss, Bölge Protestan Kilisesi Papazı Volker Keller ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Türk ve Alman vatandaşları katıldı.

Almanya'nın Hannofer Kenti'nin Salzgitter Kasabası'nın Belediye Başkanı Stefan Klein'in ev sahipliğini ve sponsorluğunu Türk İş Adamı Ünal Karatoprak'ın yaptığı ikinci günkü etkinliklerde, Edirne Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, Davul Ritim Şov ve güreşçilerimizin Salzgitter Stadyumunda ki gösterilerde sahne aldı. Hannofer Başkonsolosu Mehmet Günay, Hannofer Başkonsolos Yardımcısı Abdullah Metin Durmuş, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Edirne Belediye Meclis Üyesi Şefik Kondural gösterileri izlerken çok sayıda vatandaş katıldı.

Edirne Belediyesi Ekipleri üçüncü günde, Bremen Meydanı'nda Türk ve Alman vatandaşları gösterileri ile mest etti. Gösterilerin ardından ekip, Bremen şehrini gezdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Haftası etkilikleri çerçevesinde Almanya'ya adeta çıkartma yapan Edirne Belediyesi, 20 Mayıs günü Bremenhaver'de yaklaşık 7-8 bin kişinin katıldığı 19 Mayıs kutlamalarına katıldı.

Yoğun yağış altında Bremenhaver'de kutlanan 19 Mayıs kutlamalarına, Almanya'nın birçok şehrinden Türk Dernekleri'nin katılırken, Edirne Belediyesi güreşçilerinin gösterileri öncesi, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, temsili ağalık ihalesinde başkanlık yaptı. Halkoyunları Topluluğu'nun gösterilerinin ardından başlayan yoğun yağış esnasında, Davul Ritim Şov grubundan Recep Başkan'ın yağmur altında tribünlerin önünde göbek atmaya başlaması ile tribünde ki vatandaşlarında Recep Başkan'a eşlik etmesi ile kutlamalarda coşku arttı. Tanrıkulu'nun da oynayanlara eşlik etmesi ile protokolde oturan herkesi yerinden kaldırdı ve halkla protokol birlikte göbek attılar.

Edirne Belediyesi ekipleri, Bremen ve Hannover'da kendilerini en iyi şekilde ağırlayan yetkililere teşekkür ederek, Almanya'dan ayrılarak 23 Mayıs 2013 günü Edirne'ye döndüler. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye, Almanya'da Bir Dizi Etkinliklerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement