"Beşik, Eşik, Keşik" Adlı Belgesel Filmi - Son Dakika
Yerel

"Beşik, Eşik, Keşik" Adlı Belgesel Filmi

Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr.Zekeriya Kaptan, "Beşik, Eşik, Keşik" adlı belgesel filmi çekti.

25.11.2011 19:09

Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Kaptan, "Beşik, Eşik, Keşik" adlı belgesel filmi çekti.

Kaptan, yaptığı yazılı açıklamada, Sivas merkeze bağlı köyler, Divriği ve Kangal ilçelerinde ve Sivaslı aşıkların rol aldığı belgesel filmi TRT ile birlikte belgesel film festivaline gönderdiğini bildirdi. 50 dakika olan belgesel film hakkında bilgi veren Kaptan, çekimleri 2 yıl süren filmin montajının İstanbul'da yapıldığını ifade etti.

Filmin amacının bilimsel olarak bağlama öğrenme sürecinin kayıt altına alınması olduğunu belirten Kaptan, "Sivas'ın halk müziği kültürünün tarihini, gelişme sürecini ve bu günkü durumunun filmde harmanlayarak işlemeye çalıştık. İlerleyen zamanlarda Sivas'taki aşıklık geleneğini, bağlama yapım sürecini aynı şekilde kayıt altına alacağız. Film yapım sürecince gördük ki Sivas, halk müziğinin beşiğinin yanı sıra her bölgesiyle halk müziği adına önemli bir kaynak" ifadelerini kulandı.

Kaptan, film projesine destek olan CÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Müdürlüğü

(CÜBAP), rektörlük ve filmde rol alan tüm ekibe teşekkür etti.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Beşik, Eşik, Keşik' Adlı Belgesel Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement