Beşiktaş'ta, "Sokak Hayvanları Şenliği" Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Beşiktaş'ta, "Sokak Hayvanları Şenliği" Yapıldı

Beşiktaş\'ta, "Sokak Hayvanları Şenliği" Yapıldı

Beşiktaş'ta toplumsal farkındalık oluşturma amacıyla "Sokak Hayvanları Şenliği" gerçekleştirildi.

26.06.2014 10:05  Güncelleme: 09:59

Beşiktaş'ta toplumsal farkındalık oluşturma amacıyla "Sokak Hayvanları Şenliği" gerçekleştirildi. Çok sayıda ünlünün köpekleriyle çekilmiş fotoğraflarının sergilendiği şenlikte Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Çocuklarla hayvanlar ve diğer canlılar arasındaki münasebetlerde çok öğretici olmalıyız" dedi.

Beşiktaş Belediyesi, sokakta yaşayan hayvanlar için Ulus Aykut Barka Parkı'nda "Sokak Hayvanları Şenliği" düzenledi. Etkinlikte fotoğraf sanatçısı Ateş Kantürk ve hayvan hakları savunucusu Tolga Öztorun'un birlikte düzenlediği "Farkında Mısın?" adlı sergi yer aldı. Engelli hayvanların da yaşamın içinde var olduğunu hatırlatan sergi için 24 ünlü sanatçı, 24 engelli hayvanla birlikte objektiflerin karşısına geçti. Çekimleri gerçek engelli hayvanlarla gerçekleştirilen sergi katılımcılardan tam not aldı.

Etkinliğe destek veren sanatçılara ve katılanlara teşekkürlerini ileten Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Hayvan hakları, hayvan dostlarımız bizim hayatımızda çok önemli. Çocuklarla hayvanlar ve diğer canlılar arasındaki münasebetlerde çok öğretici olmalıyız. Yani müdahaleci olmalıyız. İşte benim çocukluğumdan yaşadığım köpek ilgisi bende farklı bir köpek sevgisine neden oldu. Şu anda hepimiz için bir tehdit var. Hayvanlarımız için de bir tehdit var. Hayvan sevgisizliğine neden olabilecek maalesef yine bizden kaynaklı hayvanlardan değil, bir ortamımız var. Beşiktaş'ta, Şişli'de, İstanbul'da" şeklinde konuştu.

Hazinedar ve beraberindeki sanatçılar, ellerinde sokak hayvanlarına su verilmesini sağlayan suluklarla birlikte fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Ayşe Doğancı'nın bebekken sokakta bulup bakmaya başladığı köpeği 'Güllü' izleyicilerin karşısına çıktı ve sempatik tavırlarıyla beğeni topladı. Aynı zamanda sokak hayvanları derneklerine bağış yapıldı ve açılan stantlardan alışveriş yapılarak derneklere destek olundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beşiktaş'ta, 'Sokak Hayvanları Şenliği' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement