Manavgat Beşkonak köyünde yapılan rafting faaliyeti ve günübirlik kullanım alanı işletmecilik haklarının 29 yıllığına Manavgat Çevre Koruma Turizm Alt Yapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birlik Başkanlığı'na (MATAB) verildiği bildirildi.
MATAB Başkanı Recep Barut, yaptığı yazılı açıklamada, Orman Su İşleri Bakanlığı adına ile MATAB arasında bir protokol imzalandığı, imzalanan protokolle bölgenin 29 yıla kadar MATAB tarafından işletileceğini belirtti.
Orman Su İşleri Bakanlığı adına 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk'le protokolü imzaladıklarını kaydeden Barut, bakanlığın onay verdiği projelerin planlanması, sosyal faaliyet alanının işlerlik kazanması, bölge halkına iş, istihdam ve eğitimin MATAB tarafından yürütüleceği belirtti.
Barut, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"MATAB'ın bölgede gerçekleştireceği projeler sayesinde rafting, daha düzenli bir şekilde yapılacak. Bölge rafting işletmecilerinin sıkıntıları giderilerek yılın her ayı etkin olacak bir rafting merkezi haline gelecek. Bölge halkına iş ve istihdam sağlanacak. Türkiye'nin en güzel yerlerinden biri olan bölge MATAB'ın yapacağı yatırımlarla kültürel etkinlik, bölge insanının eğitimi ve park alanları sayesinde sosyal faaliyet alanları işlerlik kazanacaktır."
Muhabir: Mustafa Taş
Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA
Son Dakika › Yerel › Beşkonak Rafting Bölgesinin İşletmesi 29 Yıllığına Matab'a Verildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?